USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Світ перебуває за крок до ядерної війни, - Папа Франциск

15 Січня 2018 23:26
Папа Римський Франциск заявляє, що світ перебуває на межі ядерної війни, і наголошує, що така ситуація його лякає.

«Ми перебуваємо на межі. Я дійсно боюся цього. Одного інциденту достатньо, щоб прискорити ситуацію», – завив понтифік 15 січня на борту літака на шляху до Чилі і Перу, повідомляє Радіо Свобода.

Перед цим Франциск роздав журналістам фотографію 1945 року, зняту в японському Нагасакі. На фото зображений хлопчик, який несе на собі мертвого брата, після удару ядерної бомби. За словами папи, він підписав фото «Плід війни».

«Таке фото здатне вплинути більше, ніж тисячі слів», – додав він.

Напередодні люди, які живуть в американському штаті Гаваї, отримали сповіщення на свої мобільні телефони про потребу тікати в укриття, оскільки на них летить одна або кілька балістичних ракет. Багато людей поховалися у ваннах у себе вдома, у будівлях з товстими стінами, каналізаційних трубах. Упродовж 38 хвилин після повідомлення серед населення і численних туристів на Гаваях запанувала паніка. Після цього влада штату повідомила, що оповіщення було помилковим.

Інцидент стався в час підвищеної напруженості через ядерні і ракетні амбіції Північної Кореї. За оцінками аналітиків, північнокорейські балістичні ракети вже здатні досягати Гаваїв.

У новорічному зверненні лідер КНДР Кім Чен Ин заявив, що на його столі «завжди лежить ядерна кнопка», додавши, що це «реальність, а не погроза». У відповідь президент США Дональд Трамп заявив, що Штати мають кнопку, яка є «більшою і потужнішою».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus