USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.72 9.85

На Гаваях випадково оголосили про ракетний удар

15 Січня 2018 12:04
В американському штаті Гаваї під час трансляції футбольного матчу на екранах телевізорів з'явилося повідомлення про ракетну атаку.

Відповідне відео налякані люди опублікували в Twitter.

"Зафіксована загроза ракетного удару по Гаваях. Удар може статися в найближчі хвилини. Це не навчання. Негайно шукайте укриття в будь-якій будівлі. Ми повідомимо, коли небезпека мине", - оголосила влада.

Протягом 30 хвилин на телеканалах з'явилося спростування інформації про загрозу, повідомлення назвали помилковим.

Як з'ясувалося пізніше, інцидент стався через відсутність у влади штату потрібних запобіжних заходів і контролю за такими оповіщеннями, заявили у Федеральній комісії зв'язку США, пише BBC.

"Уряд Гаваїв не мав розумних заходів або механізмів контролю для запобігання передачі помилкового попередження", - заявив глава комісії Аджіт Пай.

Випадок він назвав "неприйнятним", особливо в тому контексті, що після помилкового повідомлення його спростування з'явилося лише через 38 хвилин.

"Помилкові тривоги підривають впевненість суспільства в системах оповіщення і, таким чином, знижують їх ефективність у разі реальної загрози", - додав Пай.

Президент США Дональд Трамп похвалив владу Гаваїв за те, що вона взяла відповідальність за неправдиві повідомлення про ракетний удар, пише CNN.

"Вони зробили помилку. Але мені подобається, що вони взяли на себе повну відповідальність", - сказав глава американської держави.

Трамп також висловив сподівання, що такі інциденти на повторяться в майбутньому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus