USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Світовий банк не фінансуватиме видобуток нафти й газу

13 Грудня 2017 07:40
Світовий банк прийняв рішення припинити фінансування проектів з видобування нафти і газу. Про це йшлося під час кліматичного саміту «One planet» сьогодні у Парижі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми програємо цей бій... Ми рухаємося недостатньо швидко, ось у чому проблема», - заявив президент Франції Еммануель Макрон у промові про боротьбу з кліматичними змінами. За його словами, вихід США з Паризької кліматичної угоди був «поганою новиною», і це довело те, що кліматичні угоди є досить «крихкими», тому для перемоги в цьому «бою» всі країни мають активувати зусилля, зокрема виконувати взяті на себе зобов’язання.

Заклики французького президента не минули безслідно, на паризькому саміті вже озвучено «дієві рішення», які сприятимуть тому, аби перемогти кліматичні зміни. Зокрема, Світовий банк оголосив, що з 2019 року не фінансуватиме проекти з видобування нафти і газу.

«Група Світового банку більше не буде фінансувати видобуток нафти та газу після 2019 року", - сказано в заяві, оприлюдненій в Парижі.

За рішенням Світового банку, цей крок має на меті допомогти країнам виконати зобов'язання щодо скорочення викидів парникових газів, зроблені ними на підтримку Паризької угоди 2015 року, щоб обмежити глобальне потепління. "У виняткових випадках буде розглянуто питання фінансування газовидобування з джерел, розміщених у найбідніших країнах, де є чітка перевага щодо доступу до енергії для бідних верств населення, а проект відповідає зобов'язанням Паризької угоди", - сказано в заяві.

Банк також оголосив, що "на шляху досягнення мети - до 2020 року 28 відсотків кредитів будуть видаватися на кліматичні проекти".

Своєю чергою Макрон запросив американців, які працювали в США над питаннями зміни клімату, приїхати і працювати у Франції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus