USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Світовий банк виділив Україні понад 189 млн євро на зарплати держслужбовцям та вчителям

8 Травня 2023 16:36
До загального фонду державного бюджету України надійшло 189,32 млн євро фінансування від Світового банку. Кошти надано на пільгових умовах від Міжнародної асоціації розвитку (МАР).

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

Гроші будуть спрямовані на часткове відшкодування видатків державного бюджету, здійснених для забезпечення оплати праці працівників державних органів та педагогічним працівникам за лютий 2023 року.

На погашення кредиту в України є 10 років із 4-річним пільговим періодом.

Читати ще: Мінфін підрахував, на скільки потрібно підвищити податки для повернення доплат військовим

«Вдячний команді Світового банку за підтримку фінансової стійкості України. Залучені кошти дозволять відшкодувати першочергові соціальні видатки держбюджету, зокрема, фінансування оплати праці працівників бюджетної сфери, а також надалі забезпечувати стійке державне управління в Україні», – зазначив Міністр фінансів України Сергій Марченко.

Як ми писали раніше, рівень бідності в Україні зріс з 5,5% до 24,2% у 2022 році. Внаслідок чого за межею бідності опинилися 7,1 мільйона людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Патрiот Показати IP 8 Травня 2023 18:20
Господарi
небайдужий Показати IP 8 Травня 2023 21:15
Треба дивитись правді в очі. Україна вже давно існує за рахунок таки кредитів і допомог. Ми 100% залежимо від Заходу, що нам допомогає, а це військова і фінансова допомога. Неважко здогадатись що буде коли ці допомоги перестануть надаватись, на що і розраховує раша фюрер. Західна статистика: раша по Україні на добу випускає порядка 20 000 снарядів, ВСУ, завдяки допомозі Европи, США і інших - до 7000. Є над чим задуматись!?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus