USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Світовий рекорд: на аукціоні продали сокола за 173 300 доларів

19 Жовтня 2020 10:05
Молодого сокола у Саудівській Аравії продали за 650 тисяч місцевих ріалів (понад 173 тисячі доларів або майже 5 мільйонів гривень).

За всю історію аукціону за цей вид птахів стільки грошей не платили – це рекорд, пише 24 канал.

Найдорожчий сокіл в історії

На аукціоні в Саудівській Аравії участь брали представники Саудівського соколиного клубу. Вони й повідомили у фейсбуці про рекордну угоду з продажу.

Сума, яку віддали за птаха – 650 000 саудівських ріалів (це 173 300 доларів США або майже 5 000 000 гривень в еквіваленті) – найбільша в історії.

Зазвичай на таких аукціонах йдеться про ціни у 10 – 50 тисяч доларів).

Що відомо про сокола:

- Важить птах 1,1 кілограма.

- Спіймали його у дикій природі на півночі Аравії.

- Належить він до виду шахінів (рудоголових сапсанів).

Торги влаштували у жовтні, адже скоро на Близькому Сході розпочнеться зимовий сезон полювання. Зауважимо, йдеться саме про соколине полювання – частину тисячолітньої культурної спадщини Аравійського півострова.

Соколи (Falco на латині) здатні розвивати швидкість у понад 300 кілометрів на годину, за їх допомогою тільки в Саудівській Аравії щорічно впольовують до 2,5 мільйона інших птахів та тварин.

На міжнародному рівні соколи визнані видом, який є під загрозою зникнення. Продаж, вилов, розведення і полювання зі соколами зазвичай регулюють законами – у різних країнах у свій спосіб.

У грудні 2019 спробу контрабанди соколів викрили в Україні. В аеропорту "Бориспіль" прикордонники знайшли двох живих птахів, кожен з яких коштує 10 тисяч доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus