USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Світовий банк дав Волині гроші на медицину

20 Травня 2013 16:09
Світовий банк уперше підтримав структурні зміни в Україні і виділив 4,5 мільйона доларів США згідно з грантовим проектом на покращення системи охорони здоров’я у Волинській області.

Про це стало відомо під час оперативної наради у голови ОДА 20-ого травня.

Наприкінці минулого року Світовий банк спільно з Міністерством охорони здоров’я України започаткував підготовку чотирирічного проекту щодо реформування регіональних систем охорони здоров’я.

Волинська область стала однією із 11-ти в Україні, чий проект пройшов захист у Світовому Банку. Волинянам на медицину уже виділили 4,5 мільйона доларів на 2 роки.

«Це майже 35 мільйонів гривень. Це серйозні кошти, за які ми можемо зробити дуже багато. На написання тексту нам дали 15 днів. Це 50 листків друкованого англійського тексту, бо треба переклад. Ця робота була цілодобова. Це було не даремно», - повідомив начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Ващенюк.

За словами головного лікаря Волині, проект охоплює всю область і реалізовуватиметься у трьох напрямках: профілактика захворювань (серцево-судинні хвороби, онкологія, діабет, хвороби дихальних шляхів), поліпшення якості надання медичних послуг, а також структурна перебудова, тобто створення нових амбулаторій, лікарень їх оснащення.

Волинський проект пройшов першу фазу. Наступний етап – це 3-4 регіони-переможці, що отримають грант на 45 мільйонів доларів на 4 роки. Аби отримати перемогу, волинянам необхідно виконати наступне завдання, яке дадуть на початку червня, - зазначив Ігор Ващенюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
NANO Показати IP 20 Травня 2013 16:20
Половину Києв забере половину на місці роздерібанять.Залишиться декілька баків людям
Александр до NANO Показати IP 20 Травня 2013 17:12
Как жаль, что вам ничего не достанется(( Присоединяйтесь к следующему этапу! С вами мы победим! Нам нужны ваш опыт и знания в этом деле!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus