USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Світязю насправді загрожує небезпека?

17 Листопада 2008 11:11
Начальник державного управління охорони навколишнього природного середовища в області Володимир Мирка під час наради у голови Волинської ОДА Миколи Романюка розповів, що за неофіційною інформацією, роботи у Хотиславському кар’єрі (Білорусь) відновлено. Про це 17 листопада інформує репортер «Волинських Новин».
Волинського губернатора особливо зацікавила інформація про те, що діється у Хотиславському кар’єрі, який розташований у Республіці Білорусь. За словами пана Мирки, роботи у кар’єрі у свій час були припинені.
Проте за неофіційною інформацією, яка надійшла з Шацького національного природного парку, зараз роботи відновлено. Володимир Мирка зазначив, що ці дані наразі перевіряються. За його словами, «там може бути загроза Шацьким озерам» внаслідок зниження рівня підземних вод.
Голова Волинської обласної держадміністрації Микола Романюк закликав оперативно працювати щодо з’ясування справ навколо проблеми Хотиславського кар’єру.
Довідково:
Як розповів 18 вересня заступник голови Шацької районної добровільної громадської організації «Зелений край» Олег Подубінський, озеру Світязь загрожують роботи з видобутку крейди із Хотиславського кар’єру в Малоритському районі Білорусі, що за 30 кілометрів від озера.
За словами пана  Подубінського, високоякісну крейду видобувають на глибині кількадесят метрів, що створює загрозу прориву підземних вод. А оскільки природа Світязя є карстовою, то при цьому можливе навіть зникнення озера.
Проте директор Шацького національного природного парку Володимир Найда факт видобувних робіт на цьому кар’єрі заперечив. Оскільки між Україною і Білоруссю на міждержавному рівні ще раніше було погоджено домовленість про припинення цих робіт.
За неофіційною інформацією, з боку Білорусії зараз ведуться переговори з росіянами щодо продажу їм права на видобуток корисних копалин у Хотиславському кар’єрі. А це може зруйнувати існуючі домовленості між Білоруссю та Україною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus