USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Свобода» вшанувала повстанців під Новим Загоровом

7 Вересня 2009 13:39
Члени Волинської обласної організації ВО «Свобода» взяли участь у заходах із вшанування пам\'яті полеглих героїв УПА у селі Новий Загорів Локачинського району, що відбулися 5-6 вересня 2009 року. Про це повідомляють «Волинські Новини».
 
За інформацією прес-служби Волинської обласної організації ВО «Свобода», офіційні заходи зі вшанування пам’яті полеглих розпочалися у неділю, 6 вересня. Зі всіх учасників заходів традиційно найбільше було представників «Свободи».
 
Молоді «свободівці» ще 5 вересня приїхали під стіни монастиря у Новому Загорові, де 66 років тому відбувся бій чоти УПА Андрія Марценюка-«Берези» з переважаючими силами німців. Було встановлене наметове містечко. Надвечір для місцевих жителів організували показ фільму «Залізна Сотня».
 
 
Біля пам’ятника повстанцям відбулася панахида. Опісля розпочався мітинг. Голова Братства вояків ОУН-УПА Волинського краю імені Клима Савура Василь Кушнір у своєму виступі зазначив: «Влада на центральному рівні ніяк не наважиться достойно пошанувати тих, хто зі зброєю в руках виборював Україні незалежність. Адже там, у владних кабінетах Києва сидять діти тих, хто нищив українців». Пан Кушнір відзначив, що на вшануванні героїв Нового Загорова – море прапорів «Свободи». «Слава тим хлопцям і дівчатам, які стоять під цими прапорами», – наголосив ветеран.
 
Заступник голови ВО «Свобода» з ідеологічних питань Олександр Сич у своєму виступі зазначив: «Я бачу тут ветеранів УПА, які у тюрмах, у концтаборах ішли до самостійної України. Проте вона сьогодні є незалежною лише за формою, а не за змістом. Тому потрібно виправити цей стан. Ніхто, крім нас, українців, української держави не побудує. Я не закликаю вас дати оцінку тим, хто буде балотуватися на посаду Президента. Просто проаналізуйте, що саме кожен з претендентів на посаду Президента зробив для захисту національних інтересів держави. Вкажіть їм, що вони – не месії, а прості смертні».
 
«Сьогодні політичні сили поділені на три табори. Перший – промосковський. За прихильність Кремля наввипередки змагаються Юлія Тимошенко та Віктор Янукович. Другий табір – космополітичний. Раніше його ідеї відстоювала «Наша Україна», а тепер – Арсеній Яценюк. І третій табір – це проукраїнський, який репрезентує ВО «Свобода». Заступник голови ВО «Свобода» закликав усіх, кому небайдужа доля України об’єднуватися саме навколо проукраїнського табору. Промову Олександра Сича присутні привітали численними оплесками.
 
Після мітингу відбулася історична реконструкція новозагорівського бою. На полі лунали постріли зі зброї, вибухи. Як зазначив голова Товариства пошуку жертв війни «Пам’ять», член Львівського обласного комітету ВО «Свобода» Любомир Горбач, у відтворенні бою як на боці німців, так і на боці українських повстанців взяли участь «свободівці». Реакцією публіки пан Горбач залишився задоволений.
 
Прикметно, що заходи 6 вересня залишилися проігнорованими з боку перших осіб Волинської області та Локачинського району.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 7 Вересня 2009 18:41
на цьому заході окрім даної політичної сили були і інші організапції, а також мешканці району... просто дехто мав там прапорів більше ніж людей...
Анонім Показати IP 9 Вересня 2009 12:08
Свобода тупо пішла в атаку на Нашу Україну, щоб роздерибанити їх голоси. Це виходить, що партайгеносе Сич вважає лідера нашоукраїнців Ющенка, який надав Героя України Шухевичу, лідером космополітів. В такому разі я вірю, що Свобода це технологічний проект Ахметова-Коломойського, і вірю, що Тягнибок по бабусі маланець, і вірю всьому, що кажуть про Свободу, раз у неї такі недолугі ідеологи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus