USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Депутати облради визнали бій під Новим Загоровом

30 Вересня 2013 16:23
Депутатам обласної ради знадобилося більш ніж півроку, щоб визначитися, що бій героїв УПА поблизу Нового Загорова має важливе історичне значення.
Його 70-річчя урочисто відзначать. За це під час 20 сесії проголосували більшість присутніх у залі депутатів обласної ради.
«Я вже не пам’ятаю, який раз обговорюємо це питання. Вже і дата минула. Але це був видатний бій, де на кожного упівця припадало понад 40 гітлерівців. Раніше в цьому місці відбувався фестиваль УПА, щоправда останні роки він позбавлений підтримки влади. Також пропоную Монастир внести до Державної програми підтримки визначних місць. Давайте приймемо це рішення, щоб до кінця року діти у школах мали можливість почути про цей героїчний бій», − в черговий раз прокоментував проект рішення його ініціатор Олександр Пирожик.
«Скільки у нас є на Волині місць, де б волиняни так боролися за волю. Борисе Петровичу, я знаю, що ви вмієте робити добрі справи, зробіть туди дорогу», − звернувся до голови облдержадміністрації Борис Загрева.
«Ми приймаємо рішення про відзначення 70-річчя бою у Загорові. Ми маємо спокійно, без надриву в голосі, прописувати свою історію по цеглинках. Я буду голосувати «ЗА». Про дороги: Президент дав гроші не на всі дороги. Це дорога місцевого значення і її треба робити власними силами», − відповів Борис Клімчук.
Депутат Михайло Скопюк запропонував рештки монастиря внести до переліку туристичних пам’яток.
ЧИТАТИ ЩЕ: ЛЕГЕНДАРНИЙ ВОЛИНСЬКИЙ МОНАСТИР ПОТРЕБУЄ ДОПОМОГИ. ФОТО


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus