USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Святкування річниці з дня народження Лесі Українки розпочнеться півгодинним читанням її поезій

17 Лютого 2009 08:49
На Волині заплановано низку заходів, приурочених до святкування 138-ї річниці з дня народження Лесі Українки. Про це йшлося під час засідання оргкомітету з відзначення події, – 16 лютого інформує репортер «Волинських Новин».
 
У Луцьку на Театральній площі 25 лютого о 12.00 розпочнеться святковий мітинг, під час якого 30-35 хвилин читатимуться поезії, написані Лесею Українкою та вірші, присвячені їй. Далі святкова програма переміститься до Народного дому «Просвіта», де відбудеться творчий вечір, приурочений до святкування 138-ї річниці з дня народження поетеси. У Ковелі 22 лютого у Народному домі «Просвіта» відбудеться традиційний конкурс читців Лесиного слова.
 
У Волинському краєзнавчому музеї працюватиме виставка «Леся Українка та Волинь», – розповів директор установи Анатолій Силюк. Також у Музеї Лесі Українки в Колодяжному для учнівської молоді будуть проведені тематичні вечори, – додав він. Пан Силюк розповів заступнику голові ОДА Святославу Кравчуку про нестачу коштів для перевезення у село Колодяжне письменників та викладачів. Пан Кравчук пообіцяв посприяти з транспортом.
 
Численні заходи з 23 по 27 лютого проводитимуться й у Волинському нацуніверситеті імені Лесі Українки. Серед них – конкурси з декламації поезій, знання творчості та життя Лесі, виставки книг та періодики. Окрім того, цьогоріч на свято до ВНУ завітає Директор Інституту літератури імені Тараса Григоровича Шевченка НАН України Микола Жулинський та Почесний президент Національного університету «Києво-Могилянська академія» В’ячеслав Брюховецький. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus