USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Святий Миколай на рекламі «світить» криміналом. ФОТО

22 Лютого 2012 10:59
За осквернення релігійних святинь передбачена кримінальна відповідальність.

Про це повідомили у СЗГ УМВС у Волинській області.

Міліція закликала рекламодавців і дизайнерів відповідально підходити до дизайнерських рішень у популяризації товарів і послуг. «Не опускайтеся до некоректного зображення священних для християн чи представників інших релігій знаків, образів, храмів, святинь», - йдеться у повідомленні СЗГ.

В обласному УМВС нагадали, що за осквернення релігійних святинь передбачена відповідальність згідно зі статтею 179 Кримінального кодексу України (незаконне утримування, осквернення або знищення релігійних святинь).

За це можна добряче отримати на горіхи – від штрафу до двохсот неоподатковуваних мінімумів громадян до позбавлення волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, у Волинській єпархії УПЦ КП обурилися рекламною листівкою одного із сайтів, яку поширили в Луцьку. Герб обласного центру, в основі якого образ святителя Миколая Чудотворця, пам’ятник цьому святому біля міськради, а також один із місцевих храмів дизайнер розмістив на спортивному взутті.

Голова інформаційно-видавничого центру єпархії протоієрей Віталій Собко вважає, що не можна опускатися до блюзнірського, святотатського, некоректного зображення священних для християн чи представників інших релігій знаків, образів, храмів, інших святинь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
отець Ведмеденко Показати IP 22 Лютого 2012 13:09
єретики кп не мають канонічного права піднімати ці питання, бо низвергнуті із православного миру...
Румата до отець Ведмеденко Показати IP 22 Лютого 2012 13:44
Який ти, гля, Ведмеденко?! У тебе сильно запущена хвороба - ПГМ !!!
зaгрeб до отець Ведмеденко Показати IP 22 Лютого 2012 16:49
А московский сатанат имеют право??
лучанин Показати IP 22 Лютого 2012 18:13
"Святий Миколай на рекламі «світить» криміналом"... А до чого тут реклама взагалі??? Що тут рекламують??? Що тут осквернили??? А зображення Миколая на упаковках подарунків дитячих, на пакетах з різдвяною тематикою, на календариках, листівках і т.д. - це все тепер також "осквернення"???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus