USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Сила любові»: «Жіночий десант» відсвяткував День матері на природі

11 Травня 2021 21:32
У понеділок, 10 травня, у відпочинковій зоні «Боголюби», що неподалік від Луцька, з нагоди Дня матері відбулася акція «Сила любові», яку зорганізували представниці Жіночого руху «ЗА Майбутнє» за підтримки Жіночого фонду «Чіріклі».

На акцію зібралися понад 25 жінок – учасниці курсів самооборони «Жіночий десант», а також багатодітні мами та ті, які виховують малюків самі. Для них такий захід став нагодою поспілкуватися, майданчиком для нетворкінгу, можливістю обговорити цікаві ідеї та просто підтримати одна одну.

«Акція «Сила любові» приурочена до Дня матері, – розповіла координаторка Жіночого руху «ЗА Майбутнє» на Волині, депутатка Луцької районної ради Ольга Максим’як. – Сьогодні зібралася команда дівчат, які відвідують курси самооборони «Жіночий десант», що їх організував Жіночий рух «ЗА Майбутнє». Також тут є учасниці проєкту «Вирішуєш ти», що передбачає надання безплатної психологічної та юридичної підтримки жінкам, які опинилися в скрутній ситуації».
З її слів, група «Жіночого десанту» в Луцьку – найбільша в Україні, тренування відвідують понад 40 жінок.

«Наша філософія – гуртування, командоутворення. Дуже важливо, аби ми, збираючись разом, могли донести ці позитивні емоції до всіх учасниць, – додає Ольга Максим’як. – У Жіночому русі «ЗА Майбутнє» є така ініціатива: «Тут раді дітям». І сьогоднішня акція – ще один доказ цього. Наші малюки часто бувають з нами на тренуваннях. А коли це на природі, коли є розваги – то це, звісно, комфортніше і для мам, і для них. Сьогоднішній захід – це такий невеличкий подарунок для наших дівчат до Дня матері».
Юлія Чаус тренується в «Жіночому десанті» з лютого. Каже, за ці кілька місяців навчилася прийомів самооборони та стала більш впевненою.
«В інтернеті я побачила оголошення про курси самооборони для жінок від Жіночого руху «ЗА Майбутнє». Записалася. Прийшла на тренування – і залишилася, – розповідає Юлія. – Тут просто неймовірна атмосфера. Ми маємо чудового тренера. Він не лише нас навчає, а й надихає. Завдяки цим курсам у багатьох із нас підвищилася самооцінка, усі ми відчуваємо, що в разі небезпеки можемо постояти за себе та за своїх дітей. А сьогоднішня подія з нагоди Дня матері – чудова нагода провести час разом з користю й задоволенням».
Юля каже: на тренуваннях вони не втомлюються, а навпаки – наповнюються енергією.

«Мені дуже подобається енергетика, що панує на наших тренуваннях, – додає Олена Маюк. – Така кількість різних жінок, і вони настільки дружні, так вправно відпрацьовують прийоми. Хоч тренер і вимагає від нас трошки злості, агресії під час тренувань, але разом з тим ми отримуємо купу позитиву, драйву. Тренер нас дуже заряджає. Спочатку здавалося нереальним, щоб один чоловік згуртував 40-45 дівчат, щоб вони його слухали, бо ж усі хочуть пореготати, поговорити. Але йому вдалося!»
Олена каже: на тренуваннях у них – висока дисципліна. І від того охочих відвідувати курси самооборони не стало менше, а навпаки – побільшало.

«Коли приходиш на тренування – це така кулька позитиву, енергетики і драйву», – усміхається.

Найстаршій учасниці луцького «Жіночого десанту» Надії Маць – 71 рік. За фахом жінка – фотограф. Свого часу навіть проходила практику на кіностудії імені Довженка, за направленням працювала начальником цеху фотографії в Архангельську, а по тому 17 років керувала фотогуртком на станції юних техніків у Луцьку. Додає: сидіти на місці – це не про неї.
«Чому вирішила піти на тренування? Був карантин, я лежала на дивані й нудьгувала. І якось вирішила, що треба себе піднімати й щось робити. Бо я людина активна, і сидіти в чотирьох стінах – не моя стихія, – каже Надія Михайлівна. – Дізналася, що в Луцьку набирають жінок на курси самооборони – і ось я тут. Щоправда, я прийшла пізніше, ніж інші, то в мене дещо ще не виходить. Але думаю, все надолужу, бо тренери в нас – суперові».
Тренер «Жіночого десанту» в Луцьку – президент Волинського регіонального Клубу рукопашного бою «Інсайт», майстер спорту України з рукопашного бою та експерт з приватної безпеки Ігор Веремій – запевняє: працювати з дівчатами геть не важко, а дисципліна на заняттях – на найвищому рівні. Для нього як для людини військової керувати великою кількістю людей не є якимсь надскладним завданням.

«Розминка у нас відбувається в абсолютній тиші. Усі дівчата організовані та цілеспрямовані, – каже тренер. – Вони прийшли тренуватися не з-під палки, у кожної є запит на ці знання. Єдине, що намагаюся переводити рівень вправ на рівень готовності аудиторії. Наша система підготовки дозволяє це зробити».

З його слів, обмін знаннями, енергією, емоціями дають чудовий результат.
Цього дня ми мали нагоду взяти участь у тренуванні «Жіночого десанту» просто неба. І почалося воно не з традиційної розминки, а з такої собі мінімедитації, під час якої кожен міг осягнути свій зв’язок із природою, відчути себе її частинкою та налаштуватися на отримання нових знань.
По тому всі старанно повторювали за тренером та його помічницею Маргаритою Бачинською елементи прийомів рукопашного бою.

Варто сказати, що година інтенсивного тренування минула, немов кілька хвилин. Направду було відчуття конкретної «підзарядки». А приємна втома лишень свідчила: ти можеш більше, ніж думала!
Після інтенсивного тренування і на мам, і на діток чекало смачне частування. Та найбільше, певно, малюки чекали на розваги, які для них підготували аніматори з агенції «Смузі». Вони радо брали участь у конкурсах від леді Баг та Леона, танцювали під запальні мелодії. Мало того, до забави долучилося й чимало мам.
Крім того, всі охочі мали нагоду пограти у волейбол. А дехто просто насолоджувався першим справжнім травневим теплом, невимушеним спілкуванням з подругами та часом, проведеним з дітьми.

Приємним бонусом для всіх присутніх стала організована для них фотосесія. І мами, і дітки радо позували фотографу, на ходу вигадуючи образи та жваво підбираючи локації для незабутніх світлин.
«Втомлені, але неймовірно щасливі», – казали мами на прощання. «Хочемо ще!» – в один голос щебетали діти. Тож такий захід у «Жіночому десанті» – перший, та аж ніяк не останній.

Оксана ГОЛОВІЙ

Фото Олександра ДУРМАНЕНКА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus