USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Сили АТО почали відводити артилерію

26 Лютого 2015 15:06
У зоні АТО українські військові відводять важке озброєння. Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на Міністерство оборони.

«Сьогодні Україна починає відведення 100-міліметрових гармат від лінії розмежування. Цей перший крок до відведення важкого озброєння, відбуватиметься виключно під моніторингом і верифікацією ОБСЄ», – йдеться у повідомленні.

У четвер, 26 лютого, будуть передислоковані на 25 кілометрів від визначеної межі 100-мм протитанкові гармати МТ-12 "Рапіра".

Про це розповів керівник прес-центру штабу АТО Олександр Мотузяник, - повідомляє «Укрінформ».

Українська сторона також вимагає повного припинення вогню і невідкладного виконання мінських угод від усіх їх підписантів.

У випадку спроб наступу графік відведення важкого озброєння буде скориговано, наголошують у відомстві.

Сьогодні речник АТО Андрій Лисенко заявив, що вже другу добу поспіль спостерігається зменшення кількості та інтенсивності обстрілів в зоні АТО, створюються всі умови для виконання другого пункту мінських домовленостей – відводу важкого озброєння.

Раніше сьогодні іноземні агентства з посиланням на свої джерела повідомляли, що сьогодні президент України Петро Порошенко може віддати силам АТО наказ про відведення важкого озброєння на Донбасі.

24 лютого в угрупованні «ДНР» заявили, що з 09:00 вівторка почали відведення важкого озброєння згідно з мінськими домовленостями. Натомість речник АТО Андрій Лисенко повідомив, що бойовики здійснюють передислокацію та перегрупування своїх сил на інших напрямках, заявляючи про начебто відвід важкого озброєння.

В ОБСЄ заявили, що сторони конфлікту на Донбасі досі не надали інформації про їхнє важке озброєння та плани його відведення.

Відведення важкого озброєння від лінії зіткнення на Донбасі передбачено мінськими домовленостями. Про це домовилися лідери України, Росії, Німечини та Франції. Мінські угоди підписали також проросійські сепаратисти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus