USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Україна пропонує Росії перемир'я з 19 січня

19 Січня 2015 08:00
Україна пропонує Росії підписати графік імплементації Мінських угод в редакції від 13 листопада і забезпечити припинення вогню з 19 січня. Про це повідомляє Українська Правда з посиланням на МЗС України.

"Україна неухильно дотримується всіх пунктів Мінських угод і вимагає цього від Росії. 13 листопада представники України та РФ підписали робочий документ, який передбачав чіткий графік імплементації положень Мінського меморандуму, зокрема, в частині забезпечення двостороннього припинення вогню, відведення важких озброєнь та повернення на лінію розмежування. Російська сторона відкликала свій підпис з-під цього документа", - заявили в МЗС,

"18 січня Україна вкотре звернулася до РФ з пропозицією підписати графік імплементації Мінських домовленостей саме в редакції від 13 листопада і забезпечити припинення вогню з 19 січня", - зазначили у відомстві.

"Переконані, це дозволить негайно припинити вогонь та убезпечити мирне населення регіону від обстрілів бойовиків, чим вони займаються чотири останні місяці. Початок виконання цього документа створить належні передумови для проведення вже найближчим часом консультацій Тристоронньої контактної групи, зустрічі міністрів закордонних справ України, Франції, Німеччини та Росії, а в подальшому – саміту глав цих держав та урядів в Астані. Вимагаємо, щоб нарешті цей план був виконаний".

"Українська сторона готова брати участь у консультаціях Тристоронньої контактної групи з підписантами Мінських угод у будь-який час", - заявили в МЗС.

"Президент Російської Федерації неодноразово підтверджував свою відданість імплементації Мінських домовленостей у повному обсязі та без винятків. Така позиція була озвучена у тому числі у ході багатосторонньої зустрічі на найвищому рівні в Мілані. Україна повною мірою виконує Мінські домовленості і чотири довгих місяці чекає на їх виконання з боку Росії та бойовиків", - підкреслили в МЗС.

Разом з тим у МЗС зазначили, що останні 2 місяці бойовики безперервно штурмують Донецький аеропорт, в якому постійно знаходяться українські "кіборги".

"Тому байки про "взяття аеропорту" просимо залишити для внутрішньої пропаганди", - додали в МЗС.

Як відомо, Мінські домовленості передбачають припинення вогню усіма сторонами конфлікту, відновлення українського контролю на українсько-російському державному кордоні, повне і негайне виведення іноземних військ та найманців, забезпечення виходу на лінію розмежування від 19 вересня 2014 р., відведення важкого озброєння, звільнення заручників та незаконно утримуваних осіб, покращення гуманітарної ситуації в регіоні, і проведення місцевих виборів за українським законодавством.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus