USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Сили Путіна зміцнилися: оцінили загрозу поразки України для світового порядку

18 Січня 2024 13:26
Якщо США зрештою відмовляться від підтримки України у розв’язаній Росією війні, вона може програти, і ця поразка матиме глобальні наслідки, продемонструвавши, що демократіям не вистачає витривалості для запобігання експансіоністській автократії.

Про це пише оглядач Bloomberg, заслужений професор Школи перспективних міжнародних досліджень Університету Джонса Хопкінса імені Генрі Кіссінджера Хел Брендс, інформує УНІАН.

«Якщо США та їхні союзники зможуть знайти у собі силу духу і готовність довести Україну до прийнятного результату – такого, який зробить її економічно життєздатною і обороноздатною у військовому відношенні – конфлікт може мати в основному конструктивний характер. Якщо вони не зможуть цього зробити, війна, яка колись здавалася порятунком знаходиться під загрозою глобального порядку, може просто прискорити його ерозію», - зазначив він.

Брендс констатував, що станом на початок 2024 року сили Путіна зміцнилися, перспективи України невизначені, і війна в підсумку може обернутися невдачею для всього демократичного світу.

Читати ще: У розвідці розкрили масштаби мобілізації в Росії

«Західні санкції більше не виглядають як диво-зброя. Російська економіка скоротилася лише на 2,2% у 2022 році та відновила зростання у 2023 році. Російська торгівля була перенаправлена в Азію; фінансові, технологічні та торгові відносини з Китаєм процвітають. Держави, такі як Туреччина та Об’єднані Арабські Емірати, допомагають Москві пом’якшити свою економічну ізоляцію. Звичайно, ціна конфлікту посилила економічний дисбаланс в Росії. Але у найближчому майбутньому немає ніякої перспективи розвалу економіки або військової машини, яку вона підтримує», – пише автор.

Читати ще: За час війни фінансові резерви РФ скоротилися вдвічі, і темпи зберігаються, – Bloomberg

На думку Брендса, Росія може вийти з війни «гіпермобілізованою, гіперліберальною ревізіоністською державою з великим резервом підготовлених військових кадрів і глибоким почуттям образи на Захід»: «Це рецепт проблем на східному фронті НАТО, а також збільшення глобальних вимог до американської військової могутності».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 18 Січня 2024 15:52
Якщо, недай Бог, буде поразка, то в цьому винна тільки наша влада..
мама до Анонім Показати IP 18 Січня 2024 21:08
якби вся та допомога, що надаеться йшла на армiю i оборону, а не рзкрадалась i йшла на збагачення можновладцiв, то i перемога була б ближче i не гинули б люди......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus