USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Синод УПЦ КП змінив титул Філарета

20 Жовтня 2018 19:29
Священний Синод Української Православної Церкви змінив правила титулування Предстоятеля Київського Патріархату.

Про це написав архієпископ Чернігівський і Ніжинський, речник Української православної церкви Київського патріархату Євстратій Зоря на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що відтепер існують його повний офіційний титул та скорочені його варіанти, які використовуються у повсякденному житті й богослужінні та у відносинах з іншими Помісними Церквами.

Віднині повний офіційний титул Філарета звучить як «Святійший і Блаженнійший Філарет, Архієпископ і Митрополит Києва – Матері міст Руських, Галицький, Патріарх всієї Руси-України, Свято-Успенських Києво-Печерської та Почаївської Лавр Священноархімандрит».

Скорочений титул має наступну форму: «Святійший Філарет, Патріарх Київський і всієї Руси-України». У відносинах з іншими Помісними Православними Церквами допустимою формою є «Блаженнійший Архієпископ Філарет, Митрополит Київський і всієї Руси-України».

У прес-службі УПЦ КП зазначили, що таке рішення прийнято у зв'язку зі змінами, що відбуваються в Українській Православній Церкві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анатоль_ Показати IP 20 Жовтня 2018 20:02
То вам не шутка
Я Показати IP 21 Жовтня 2018 06:48
маразм..яке відношення має Україна до Русі??Підганяють назву щоб схалтурити історію
21 до Я Показати IP 22 Жовтня 2018 15:53
Україні крім Київської Русі більш і хвалитись то й нема чим.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus