USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Андріївська церква перейшла в користування Вселенського патріархату

10 Листопада 2018 11:51
В Україні набув чинності закон № 2598-VIII про передачу Андріївської церкви в користування Вселенському патріархату.

Про це повідомляє сайт Верховної Ради.

“Андріївська церква Національного заповідника "Софія Київська"..., яка є визначним об’єктом культурної спадщини, пам’яткою архітектури національного значення, як культова споруда, що перебуває у державній власності, передається в безоплатне постійне користування Вселенському Патріархату для здійснення богослужінь, релігійних обрядів, церемоній і процесій”, - йдеться у законі.

Як повідомлялося, Верховна Рада 18 жовтня ухвалила закон, згідно з яким Андріївська церква передається у безоплатне постійне користування Вселенському патріархату.

11 жовтня синод Вселенського патріархату ухвалив рішення надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні. Тепер у Києві має бути скликано Собор за участю архієреїв УПЦ КП, УАПЦ, а також УПЦ МП, які звернулися до Вселенського Патріарха з проханням про Томос. Собор здійснить церковне об’єднання, утворивши єдину помісну УПЦ, і обере її предстоятеля. Після цього відбудеться отримання предстоятелем єдиної помісної автокефальної УПЦ Томоса як документа (грамоти).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Всезнайко Показати IP 10 Листопада 2018 12:40
То та церква, що Єлизавета ІІ побудувала?
Анатоль_ Показати IP 10 Листопада 2018 15:38
Я в шоцi! Шош то робиться?
Навуходоносор Показати IP 10 Листопада 2018 18:47
Это та церковь, в которой хотел венчаться на Проне Прокоповне главный герой фильма "За двумя зайцами" Голохвастов. Съемки финальной сцены, где Проня бросает в лицо прохвосту Голохвастову слова "я же вас любила!" проходили на знаменитой стальной лестнице, которая ведет в церковь. Это место в Киеве легендарное, стоя там, вид открывается на Днепр фантастический. Сама церковь -одно из лучших творений итальянского архитектора Растрелли! И вот "шоколадный Голохвастов" отдал эту красоту под владычество Константинополя, города, который уже более шести веков не существует! Византию захватили турки, православие заменили исламом, храм Святой Софии в Стамбуле переименовали в Айя- София и сделали мечетью. Это наш вселенский позор!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus