USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Синоптики спрогнозували, якою буде зима

29 Листопада 2012 10:10
Зима, що стартує вже післязавтра, буде м'якшою, аніж дві попередні. Але все ж українцям варто готуватися до різких короткочасних перепадів температур.

Такі дані Українського науково-дослідницького інституту гідрометеорології, пише ТСН.

У своїх прогнозах вчені інституту впевнені. Хоча заздалегідь визначити погоду з точністю до дня і до градуса не можна, сучасні технології дозволяють намалювати загальну кліматичну картину на найближчі місяці.

«Грудень буде майже таким, як і листопад. Перше похолодання ми очікуємо 10 грудня - температура по Україні опуститься до 10 градусів морозу. Друга хвиля похолодання прийде приблизно з 22 грудня – стовпчики термометрів вночі можуть опускатися до -15 градусів. Але ці морози будуть короткочасними, а в цілому грудень буде теплим», - розмірковує заввідділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів Інституту гідрометеорології Вазира Мартазинова.

Перший суттєвий сніг випаде 10 грудня. Однак заметів у грудні можна не чекати. Постійні перепади температур не дадуть снігу залежатися. А Новий рік і зовсім буде теплим – до 3-4 градусів вдень близько нуля вночі. Січень також буде не дуже морозним з середньою температурою -5 градусів. Після теплого Нового року похолодання прийде лише з 10 січня - особливо на сході України. Температура по країні опуститься до 10 градусів морозу. Потім знову потеплішає до 3-4 градусів з плюсом.

Друга хвиля холоду очікується 15-20 січня – в ці дні метеорологи прогнозують до 15 морозу. Лютий буде не таким суворим і затяжним, як у попередні роки. Однак тут також очікуються короткочасні перепади температур. Так, приблизно 10 лютого температура по всій Україні впаде до 15-20 градусів морозу. Такі різкі перепади відразу на 10, а то й більше градусів стануть характерною особливістю цієї зими.

Українців, що називається, буде «кидати то в жар, то в холод». А це особливо небезпечно для сердечників. Сильних снігопадів цієї зими вчені не прогнозують, хоча і обіцяють, що діти зможуть покататися на санках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus