USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Система субсидій – перекачування грошей з Держбюджету монополістам. Думка

24 Вересня 2017 17:23
Система субсидій в Україні – пряме перетікання бюджетних грошей до монополістів на енергетичному ринку, адже самі споживачі не отримують ці гроші. А зменшення на 10% суми на субсидії в проекті бюджету на 2018 рік чиновники мотивують підвищенням мінімальної зарплати до 3 200 гривень.

Таку думку сайту «24» повідомив економічний експерт Андрій Новак.

Зі слів експерта, хоча тепер стало менше сімей, які можуть отримувати субсидії, при цьому постійно підвищують ціни і тарифи на комунальні послуги.

«Одночасне підвищення тарифів на всі види енергоресурсів – вугілля, дизельне пальне, бензин – це економічний геноцид стосовно найбільш малозабезпечених громадян України, яких у нас уже більше половини населення», – вважає Новак.

Загалом, говорить економічний експерт, система субсидій – придумана схема, як з Держбюджету скеровувати гроші енергомонополістам, які є основними фінансово-промисловими групами, вони ж – і головні політичні групи. При цьому все це подається під виглядом турботи влади про українців.

Крім того, як зауважує Андрій Новак, тривала відсутність гарячої води у житлових будинках – звичайна поведінка монополіста, який розуміє що споживач не має вибору між операторами надання житлово-комунальних послуг на ринку.

«Енергетичний монополіст завжди працює подвійним ударом: максимальна ціна за мінімальну якість. Тому основне завдання на цьому ринку – його демонополізація. Але цього в уряді не те що не роблять, а навіть про це не говорять», – зазначив Новак.

Нагадаємо, уряд в бюджеті на 2018 рік заклав на соціальний захист 123 мільярдів гривень, з них 55 мільярдів буде витрачено на адресні субсидії громадянам. Також Кабмін змінив умови надання субсидій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анатоль_ Показати IP 24 Вересня 2017 17:31
Я в шоці, брати мої! А шо буде далі? Га? Може хтось знає?
ще не зовсім свідоми до Анатоль_ Показати IP 24 Вересня 2017 20:43
Не хвилюйтеся,підлікуйтеся. Постійний шокований стан шкідливий для здоров'я.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus