USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Що змінилося в нарахуваннях субсидій з 1 травня

5 Травня 2017 13:19
З 1 травня 2017 року, на підставі внесених 26 квітня 2017 року Урядом змін у Постанову № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива», в Україні діє оновлена програма житлових субсидій.

На основі змін, з травня буде проведено перепризначення субсидій на наступний рік та розраховано її розміри на літній період, а з жовтня – на новий опалювальний сезон.

Про це повідомили у Департаменті соціальної політики Луцької міськради.

Повторно подавати документи на оформлення допомоги необхідно буде лише тим, хто орендує житло та у кого відбулися зміни у складі сім’ї. Для решти субсидіантів перерахунок проведуть автоматично, без повторного звернення.

ВИПЛАТА ЧАСТИНИ ЗЕКОНОМЛЕНИХ СУБСИДІЙ У ВИГЛЯДІ “ЖИВИХ ГРОШЕЙ” ВІДБУВАТИМЕТЬСЯ НА ПІДСТАВІ ЗАЯВИ ГРОМАДЯНИНА

Механізм монетизації частини зекономлених субсидій передбачає грошову виплату енергоощадним родинам - еквівалент вартості зекономлених 150 кіловат електроенергії, якщо цей ресурс використовується для опалення, або 100 кубів газу.

До 1 липня 2017 року підприємства-виробники чи підприємства-виконавці послуг з газо-, та електропостачання в паперовому та електронному вигляді повинні надати структурному підрозділу з питань соціального захисту населення списки енергоощадних субсидіантів із зазначенням суми невикористаної державної допомоги.

Субсидіантам, які вели енергоефективне домогосподарство, для отримання коштів необхідно буде з 1 липня до 1 вересня подати заяву до департаменту соціальної політики Луцької міської ради, на підставі якої здійснюватиметься виплата грошової винагороди за енергоефективність.

Інформацію про наявність економії кожен отримувач субсидії може відслідковувати у своїй платіжці або шляхом звернення до постачальника газу чи електроенергії, якщо вони використовуються для опалення.

Відкриття рахунку в банку, як і вибір самої уповноваженої банківської установи, через які проводяться виплати соціальних допомог та пенсій, або у відділеннях Укрпошти має здійснюватися субсидіантом самостійно. На момент подачі заяви рахунок в банку повинен бути уже відкритим.

ЗБІЛЬШУЄТЬСЯ СОЦІАЛЬНА НОРМА ДЛЯ НЕПРАЦЕЗДАТНИХ

Якщо в помешканні проживає одна-дві непрацездатні людини, соціальна норма, за якою їм рахуватиметься розмір допомоги, збільшується до 75 кв. м. (крім сімей громадян, які відмовились від встановлення приладів обліку).

ЗМІНИ В ОПАЛЮВАЛЬНИЙ ПЕРІОД

Якщо раніше субсидія на опалювальний сезон призначалася з 1 жовтня до 30 квітня і перераховувалася відповідно до рішення органів місцевого самоврядування або органів виконавчої влади про дату початку та закінчення опалювального сезону, то у 2017-2018рр. для користувачів централізованого опалення залишається прив’язка до відповідних рішень органів місцевого самоврядування або органів виконавчої влади, а для тих, у кого індивідуальне опалення, субсидія нараховується з 15 жовтня до 15 квітня.

КОМУ ПОВТОРНО НЕОБХІДНО ПОДАВАТИ ДОКУМЕНТИ НА ОФОРМЛЕННЯ СУБСИДІЇ

Заяву і Декларацію про доходи заново треба подавати сім’ям, які:

орендують помешкання;

мають зміни у складі сім’ї: хтось прописався чи виписався;

хочуть отримати субсидію на тверде паливо.

ПРО ЩО ПОТРІБНО ПОВІДОМЛЯТИ ФАХІВЦІВ СОЦЗАХИСТУ?

Протягом місяця отримувачі субсидії повинні повідомляти департамент соціальної політики Луцької міської ради про наступні зміни:

складу зареєстрованих у житлі: хтось виписався чи прописався;

соціального статусу членів сім’ї: хтось звільнився або влаштувався на роботу, став пенсіонером;

про здійснення одноразової покупки, яка перевищує 50 тисяч гривень;

набору комунальних послуг: відмовилися від централізованого опалення і перейшли на індивідуальне чи навпаки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Роман Показати IP 5 Травня 2017 13:49
Дибілізм якийсь з цією монетизацією. Людина, яка не платить за спожиті ресурси в разі економії отримує ще й гроші. Я не отримую субсидію, економлю (як тут сказано є енергоефективним господарством) і плачу величезні суми в той час як інше енергоефективне господарство платить 10-15% від доходу і ще й частину коштів йому повертають.
Мешканець Показати IP 5 Травня 2017 19:50
Згоден,Роман.Так воно і є.Люди,які не мають лічильників гарячої води, сотнями кубів зливають її в каналізацію і сплачують по "придуркуватих"соц.нормах і ще отримують субсидії.А щоб підігріти цю воду,використовують дорогий газ,який ми оплачуємо з своїх прибутків.Але це вигідно уродам чиновникам і вони цим спекулюють.Тільки повний облік ресурсів(лічильники на все)дасть поштовх для розвитку,інакше тупик і занепад...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus