USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Голова НАБУ розхвилювався через можливе звільнення

12 Квітня 2017 12:33
Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник допускає, що його спробують звільнити з посади.

Про це він заявив в інтерв'ю "Радіо Свобода", передає Depo.ua.

"Що стосується спроб - звичайно, я їх виключати не можу і, чесно кажучи, те, що відбувалося в парламенті з цим аудитором - воно як раз і свідчить про те, що, можливо, такі спроби будуть. Але в цьому я бачу виключно позитив, адже це значить, що ми рухаємося в правильному напрямку", - зазначив Ситник.

За його словами, основною проблемою нині є процедура створення антикорупційного суду.

"Основна "палка" зараз, яка, можливо, буде вставлена – це якраз процедура створення антикорупційного суду. Тому що є відповідна концепція, законопроект, є нагальна необхідність його створення, є підтримка всіх наших стратегічних міжнародних партнерів у цьому напрямку. Подивимося, наскільки буде готова до цього наша влада", - сказав він.

Нагадаємо, Артем Ситник вважає, що ситуація з призначенням члена комісії зовнішнього контролю проведення незалежної оцінки (аудиту) ефективності діяльності НАБУ створює тиск на орган і розцінює це як реакцію на діяльність бюро. Рада двічі не змогла обрати аудитора з двох кандидатур - Нейджела Брауна та Роберта Сторча.

До слова, директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник негативно висловився про діяльність Генпрокуратури, а також про роботу Юрія Луценка, яка стосується розслідування справи так званих «вишок Бойка»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Громадянин Показати IP 12 Квітня 2017 13:20
Антикорупційний суд, антикорупційна прокуратура, антикорупційне бюро і т.д.....виділяти гроші на боротьбу з корупцією те ж саме, що виділяти горілку на боротьбу з алкоголізмому!!! Треба просто мораторій з "Вишки" зняти і покарати винних. І корупцію "Як рукою зніме"!!!! Цей дієвий "рецепт" доведений в Китаї!
китаєць до Громадянин Показати IP 12 Квітня 2017 14:14
Чую дзвін не знаю де він.... Корупція в Китаї на дуже високому рівні не зважаючи на "Вишку". Рівень корупції від того не падає і Китай є дуже корумпованим. Нічим "цей дієвий рецепт не доведений"! Гугл на допомогу https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%86%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D1%81_%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B9%D0%BD%D1%8F%D1%82%D1%82%D1%8F_%D0%BA%D0%BE%D1%80%D1%83%D0%BF%D1%86%D1%96%D1%97

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus