USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ситуація в Криму очима тамтешнього «лучанина». ІНТЕРВ'Ю

10 Березня 2014 19:00
На вулицях не страшно ходити, хоча те, що відбувається зараз в Криму, дуже усіх насторожує»,- розповідає житель півострова, 25-річний Віктор. Він, до слова, 5 років віддав Луцьку - навчався в ЛНТУ.

В інтерв’ю для Інформаційного агентства Волинські Новини кримчанин розповів, як місцеві жителі ставляться до подій, які відбуваються в Україні.

Віктор, 24 роки, інженер, живе у Бахчисарайському районі.

Яка Ваше бачення тих подій, які відбуваються в Криму?

- Я дивлюся на все збоку. Тут немає атмосфери війни, агресії. У багатьох людей різні настрої, про це постійного говоримо між собою. Однак, якщо взяти до уваги думки більшості, то кримчани кажуть, що як буде, так і буде. Щодо російських військових, то від них я агресії не відчуваю. Нещодавно спілкувався із кримськими татарами, вони кажуть, що їх не утискають іноземні війська. Усі мої друзі, колеги говорять, що хочуть, аби щось змінювалося.

Крим ви бачите з Україною чи Росією?

- Я над цим особливо не думав. Мені для роботи потрібні й ті, й інші зв’язки. От, я вирішив розібратися, почитав новини в інтернеті, і ніби, "роздвоївся", точно вам ствердити не можу. Інформацію черпаю з інтернету, телебачення взагалі не дивлюся. І взагалі, деякі кримські канали перебільшують, щодо того, що у нас відбувається.

Я розумію, якщо Крим від’єднається від України, то спочатку буде складна економічна ситуація, важко уявити кордон з Україною. Зараз взагалі є велика небезпека щодо курортного сезону, це багатьох насторожує. У наc 30% - приїжджих з Росії, ще дуже велика кількість людей приїжджає із заходу України. Ми їх можемо втратити.

Яку оцінку даєте Євромайдану і сьогоднішній політичній ситуації?

- Щодо Євромайдану і тих події, які були в Києві, то я однозначно засуджую те, що людей вбивали. Ну, а зараз я не знаю, які закони приймає Верховна Рада. Думаю, що не зовсім правильно до керівництва країни прийшли теперішні політики.
Як і більшість кримчан ми будемо дотримуватися законів нашого півострова і підтримувати ту владу, яка є у нас, бо ми - автономія.

«Луцьк – місто, яке живе досі в моєму серці»,- резюмує Віктор. Він, зауважимо, навчався в обласному центрі Волині 5 років. Про ці моменти згадує досі: «Луцьк – це особлива сторінка в моєму житті. Я сумую за цим містом. Там у мене багато друзів. От, я навчався 5 років у політесі, розмовляв російською і жодного негативного, поганого слова в свою сторону не чув. Якщо описати, яким у моїх спогадах лишився Луцьк, - це місто старовинне, місто історії, дуже гарне і з надзвичайно доброзичливими людьми».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Іра Показати IP 10 Березня 2014 20:00
"......кримчани кажуть, що як буде, так і буде..". отож-бо і воно, а вся Україна кіпіш підняла і готова вже з дерев яними палицями татар захищати, навіщо -не розумію. якщо їм самим - ФІОЛЕТОВО до всього того. що в них діється зараз.
Та ні... Показати IP 10 Березня 2014 20:28
Їм не фіолетово, вони просто справжній МИРНИЙ народ (не плутати з "мирними" демонстрантами)
юля Показати IP 10 Березня 2014 22:50
коментар було видалено
103 Показати IP 11 Березня 2014 01:30
Думав що будуть писати щось в плані того що видно з телебачення. Ні, чиста правда. Так дійсно думає більшість кримчан. А ще так мріє більшість жителів східних областей. Якщо протягом місяця не буде Майдану-2, то будемо мати ще один референдум в державі. Одне питання, де будуть мирні волиняни?
диво Показати IP 11 Березня 2014 09:18
а ще так мріє більшість жителів східних областей - привезених з Росії. А люди на майдан вийшли із простими істинами і мріями ,але політики все перекрутили. У Криму картопля ще несаджена( за звичай це робиться уже у кінці лютого) - бо настільки хороша там обстановочка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus