USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

«Ситуація із виконанням місцевих бюджетів на Волині є критичною», – Грицюк

9 Червня 2009 11:18
 
Чергове виїзне засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові обласної ради відбулося на базі Володимир-Волинського району і міста Володимира-Волинського. Про це 9 червня інформують «Волинські Новини».
 
Цього разу метою зібрання було ознайомлення із роботою об’єктів соціально-культурної сфери, промислових підприємств, органів влади. За повідомленням прес-служби Волиньради, учасники Координаційної ради побували в нещодавно відбудованому дитячому навчальному закладі «Ромашка» і навчально-виховному комплексі «загальноосвітня школа – ліцей» села Зимне, а також поцікавилися благоустроєм населеного пункту і втіленням у життя Програми централізованого вивозу сміття. Відвідали учасники наради і Зимненський Святогорський Успенський жіночий монастир.
 
Найбільше вражень у керівників органів місцевого самоврядування краю було після відвідин Володимир-Волинської спеціалізованої школи-інтернату для дітей з вадами слуху. Цей навчальний заклад збудований за кошти державного, обласного й міського бюджетів і відповідає усім стандартам та вимогам до спеціальних навчальних закладів. Зараз тут навчається сто дітей, які позбавлені можливості чути. Чуйними вчителями і вихователями  їм створені умови для комфортного перебування і навчання. З любов’ю і фахово облаштовані слухові кабінети, спальні, кімнати відпочинку, спортзал, бібліотека.
 
Учасники Координаційної ради побували і на підприємстві, яке є одним із основних наповнювачів міського бюджету, – товаристві «Гербом-холдинг». Продукція цього підприємства добре відома не лише волинянам, а й жителям багатьох країн Європи. Працює на «Герборі» півтори тисячі працівників, середня зарплата в яких становить дві тисячі чотириста гривень.
 
Не забувають у княжомі місті і про пропаганду здорового способу життя. Про це говорить спортивно-оздоровчий комплекс «Олімп». На  ідеальному газоні  відбуваються футбольні матчі, а в басейні – змагання плавців.
 
Під час пленарного засідання учасники Координаційної ради обговорили актуальні питання функціонування органів місцевого самоврядування краю. Голова обласної ради Анатолій Грицюк стурбований станом виконання місцевих бюджетів. За п’ять місяців цього року невиконані бюджети Володимира-Волинського, Луцька та Луцького району. На двісті тисяч недовиконаний і обласний бюджет. Крім того, не забезпечено виконання 32-х бюджетів сільських та селищних рад Луцького району. Цьому, за словами Володимир-Волинського міського голови Петра Саганюка і голови Любешівської районної ради Валерія Панасюка, не сприяє сплата податків підприємствами й організаціями. Найперше це стосується підрозділів головного управління лісового та мисливського господарства. Координаційна рада вирішила звернутися до Кабінету Міністрів з проханням розібратися із дійсним фінансовим станом окремих підприємств краю і посприяти в організації стабільної роботи цих колективів.
 
Також на пленарній частині Координаційної ради йшлося про проблемні питання при справлянні плати за землю, укладання угод між обласною радою і районними та міськими радами. Досвідом роботи з колегами поділилися голова Володимир-Волинської районної ради Андрій Онищук і Володимир-Волинський міський голова Петро Саганюк.
 
Наступне виїзне засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові обласної ради відбудеться в Іваничівському районі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Мандрівник Показати IP 9 Червня 2009 17:27
Ну при чому тут Кабмін? Анатолій Грицюк давно винайшов реальний спосіб вирішити це питання (цитата): "Давайте доручимо головному бухгалтеру обрахувати…"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus