USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Табачник хоче зменшити кількість вузів у десять разів

30 Травня 2011 13:06
Міністр освіти й науки, молоді та спорту Дмитро Табачник вважає, що для забезпечення освітніх потреб населення Україні достатньо 90 вищих навчальних закладів.
Про це пише Український тиждень.
«Світовим параметрам відповідає показник, коли один успішний університет відповідає 500-800 тисячам жителів країни, – зазначив міністр. – Тобто якщо в Україні живуть близько 48 мільйонів осіб, значить, нам було б досить порядку 90 вищих навчальних закладів».
Табачник вчергове зазначив, що наявна кількість вишів, що становить близько 900, є надмірною.
Міністр також повідомив, що нова редакція закону про вищу освіту, яка вже пройшла публічне обговорення в 600 навчальних закладах, буде представлена на розгляд Кабінету Міністрів на початку червня.
Довідково:
За даними Державної служби статистики України, станом на 2010-2011 рік зафіксовано 505 навчальних заклади І-ІІ рівнів акредитації та 349 - III-IV рівнів акредитації.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Роман Показати IP 30 Травня 2011 20:20
Табачник не шарить, шо купа викладачів просто втратить роботу, а купа абітурієнтів - останній шанс поступити у ВУЗ навіть на контракт...
Лучанин до Роман Показати IP 30 Травня 2011 21:06
А давайте відкинемо всі прізвища, наслідки пов'язані з втратою роботи, уявимо що ми європейці, а не українці (в сенсі мислення). Хто виходить з наших вузів? Що вони знають і що вони можуть. Хіба те що ти заплатив гроші за навчання дає право отримати корочки без всяких знань. Я вже не кажу взагалі про сам профіль навчання. Більшість поступає до ВНЗ бо це так модно. Кому потрібна така кількість людей з вищою освітою? Для чого вона сантехніку, електрику, двірнику..? Ми вже дожилися до того що в нас звичайні медсестри мають вищу освіту (професійну). Для чого? Щоб вміти ще й лікувати як лікарі? Так давайте лікарів тоді порозганяємо. В нас зараз всі мають вищу освіту, а робочих людей немає. ВНЗ штампують випускників як якісь запчастини вітчизняного виробництва, чи любу іншу продукцію, вибачте за порівняння. Повинен випускатись не бізнес-продукт, а людина з знаннями. Може настала пора змінити ставлення до праці, до різних категорій робітників? Стосовно викладачів, то гарних ніколи за двері не виставлять. А таких і на 90 закладів не набереться, якщо вже відверто. Це не просто слова. В мене теж дитині поступати. Але я хочу щоб вона поступила сама, підтвердила свій рівень знань, а не батьківського гаманця і вийшла спеціалістом в своїй галузі, який буде на свому місці і якого будуть поважати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus