USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Табір суворого режиму: лучанка забрала дитину з «Артеку», бо дітей погано годували та не давали води

27 Серпня 2021 17:37
Лучанка Діана змушена була забрати восьмирічну дитину з табору через жахливі умови проживання. Йдеться про табір «Артек», який знаходиться у Трускавці. Жителька обласного центру Волині розповіла, що дітей погано харчували і зовсім не давали питної води. Наразі відомо, що з цього заїзду, в якому відпочивала її донька, уже масово забирають дітей.

Що їли і як жили маленькі школярі далі – у сюжеті телеканалу «Аверс».

Лучанка Діана – багатодітна мама. Вона отримала пільгову путівку до табору «Артек», який знаходиться у Трускавці. Відпочивати поїхала її восьмирічна дочка. Вже з перших днів дитина почала скаржитися на те, що їх погано годують і зовсім не дають питної води. Також в таборі не було гарячої води, діти милися вологими серветками. Воду включили лише згодом.

«Діти не те, що не могли помитися, у них навіть не було туалетного паперу», – каже лучанка. Жінка також стверджує, що на сніданок, обід та вечерю дітям давали те, що приготували вранці.

Як розповідає дівчинка, їх лише раз в день водили на кілька годин на прогулянку. Решту часу дітвора проводила в кімнатах.

«Там були поламані гойдалки. Ми гуляли лише раз протягом дня. Решту часу ми були у кімнатах самі», – зазначила дитина.

У батьківському чаті можна побачити, що така ситуація у трускавецькому «Артеці» – масова. Окрім усіх озвучених претензій, батьки скаржаться, що у кімнатах дітей не прибирають. А ще не надають медичної допомоги. В багатьох дітей піднялася температура.
Зараз батьки масово забирають дітей з табору. Як розповіла жінка, одна з вожатих ніби обмовилася, що з табору достроково забрали 200 школярів. Проте працівниця «Артеку» повідомила, що забрали не 200 дітей, а всього лише 60.

Після того, як батьки забили на сполох, дітей у таборі почали краще годувати і частіше водити на прогулянки.

Відзначимо, що в «Артеці» відпочивають діти з соціально вразливих сімей, тобто з багатодітних родин та діти з інвалідністю. Водночас поруч з дитячим табором розміщені дорослі корпуси з вартісними номерами та розкішними умовами. Туди приїжджають відпочивати навіть іноземці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 27 Серпня 2021 17:55
Якесь таке вже полесся)))
дідо Показати IP 27 Серпня 2021 18:04
мамашка не має чим зайнятися...або вирішила підзаробити на шантажі.
Всезнайко Показати IP 27 Серпня 2021 20:52
Який в Трускавці може бути Артек?
Бабуся Показати IP 28 Серпня 2021 09:52
Ага , і переодягатися не дозволяли. І спали- стоячи. Дитина -маніпулятор. Згадайте випадок з вчителькою, що ротик заклеювала дітям скотчем . Діти потребують батьківської уваги і таким чином привертають її до себе. А "яжемать" нема чим зайнятися.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus