USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.72 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Таблетки від діабету волинянам видаватимуть в аптеках

15 Січня 2015 16:16
Нині готується законопроект, згідно із яким діабетики, які повинні отримувати таблетовані цукрознижувальні препарати, отримуватимуть препарат не в медзакладах, а в аптеках. З аптеками розраховуватиметься держава за реалізовані медикаменти.

Про це стало відомо під час наради щодо проекту бюджету області на 2015 рік. Так, депутат Микола Давидюк поцікавився, що чекати інсулінозалежним волинянам цього року. Адже чимало людей отримують не вітчизняний, а інсулін закордонного виробництва. А курс валют нині фактично непередбачуваний. Тому, запитав він, чи немає небезпеки, що в області буде дефіцит інсуліну.

У відповідь начальник обласного управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк запевнив, що волинян-діабетиків забезпечать інсуліном у повному обсязі. «З інсуліном не було проблем в минулому році, і цього року, враховуючи наші запаси і курс валют», - переконував він.

А ось з таблетованими препаратами цієї групи на Волині нестача. Але вже готується законопроект про те, що таблетовані цукрознижувальні препарати пацієнти отримуватимуть не в лікарнях, а в аптеках, яким держава відшкодовуватиме.

Нагадаємо, подібну практику на Волині запроваджували з препаратами, які регулюють артеріальний тиск. Проте не всі пацієнти були задоволені таким пілотним проектом, оскільки їм пропонували дешевші, менш ефективні ліки. А знижки на якісніші препарати не передбачалися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лікар Показати IP 15 Січня 2015 18:24
не вводьте в оману людей. таблетованого інсуліну не існує.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus