USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Таксі по 500 гривень і Нацгвардія у метро: у Києві скаржаться на транспортний колапс

5 Квітня 2021 12:01
У Києві – локдаун. Від сьогодні, 5 квітня, у «червоному» Києві починають діяти суворі транспортні обмеження. Також щонайменше до 16 квітня не працюватимуть початкова школа та дитсадки. Столична влада рекомендувала підприємствам та компаніям перевести своїх працівників на дистанційний режим. Метро та громадським транспортом від сьогодні можна скористатися тільки за наявності спецперепустки.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Від ранку на кожній станції метрополітену стоять по декілька поліцейських. Перевіряють перепустки, на яких має бути печатка підприємства, а також дивляться на посвідчення особи.

Більшість киян, кажуть правоохоронці, перепустки мають. Дехто тільки їде отримувати. Трапляються і пасажири без дозвільних документів, яких до транспорту не пропускають.

Як зазначає кореспондент «Сніданку з 1+1», який перебуває на зупинці на Оболоні, люди чекають на свій транспорт. Поряд із автобусною зупинкою також зупиняється трамвай. Він бере лише за спецперепустками.

«Ці картки відрізняються від минулорічних. На вході в салон автобуса треба з перепусткою показати ще посвідчення особи. Звісно, перепустка – це не проїзний, за квиток платити треба. Скажу, що ці спецперепустки мають лише медики, правоохоронці, працівники продуктових магазинів, аптек, АЗС», – розповідає журналіст.

Кореспондент зазначає, що для решти людей – це болісне питання. Бо карантин фактично позбавив багатьох свободи пересування.

Журналістка «ТСН. Ранок» зазначила, що деякі водії наземного транспорту «закривають очі» і все ж дозволяють людям їхати.

У соцмережах люди скаржаться, що водії таксі, користуючись нагодою, сильно підняли ціни.

Мешканка лівого берега Анна Д. зазначає, що «ціни на таксі мінімум 500 гривень («Уклон»). Uber і Bolt – то взагалі еліта».

«Ціна проїзду у таксі біля станцій метро «Харківська» та «Лук’янівська» – 450 гривень», – пише Ніна Г.

«Щойно проходила повз станцію метро «Харківська», там чергує Нацгвардія, вхід за перепустками. Хотіла зайти у маршрутку, на зупинці теж Нацгвардія. Поки йшла по ходу маршрутки (545, 407) бачила, що через одну зупинку також чергують». – зазначає інша дописувачка Аліна Б.

Біля станції метро «Дарниця» також чергує Нацгвардія і ретельно перевіряє спецперепустки.

«Щойно проїхали автобуси у різні боки, зокрема № 108, проїхали і навіть не зупинились», – пише Тетяна С.

Тож багато людей вимушені діставатися до роботи пішки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
скептик Показати IP 5 Квітня 2021 12:31
та влада що не будує, а виходить СеР*СеРи. "ЗАПРЄТІТЬ, ОТОБРАТЬ І ПОДЄЛІТЬ" - основні лозунги діяльності влади
Дідо до скептик Показати IP 5 Квітня 2021 14:45
В СеР*СеРах, як ви висловилися, побороли не одну хворобу. Які зараз повертаються доречі.
К.лучанин Показати IP 5 Квітня 2021 12:34
Це ж диктаторський режим! А засуджували Лукашенка - це по політичним мотивам, але все ж таки наше життя це і суцільна політика.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus