USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Таких лише три в Україні: Волинський перинатальний центр купив надсучасний УЗД-апарат за 6,6 млн

12 Жовтня 2021 15:21
Волинський обласний перинатальний центр закупив найкращий УЗД-апарат з акушерської діагностики у світі – «Voluson E8BT21». Таких апаратів в Україні є лише три, адже його ціна зовсім недешева – шість мільйонів шістсот тисяч гривень. Однак його технології неабияк розширюють можливості у порівнянні з апаратами попередніх поколінь. Відтепер лікарі зможуть краще дослідити плід, адже новий апарат має функції 3D, 4D, Real time 4D та автоматичні програми з визначення анатомічних розмірів плода. А самі спеціалісти кажуть, що ніколи не бачили майбутню дитину так детально.

Інформаційне агентство Волинські Новини завітало на встановлення УЗД-апарату в перинатальному центрі та розпитало лікарів, чому виникла потреба у надсучасному апараті УЗД, чим нове обладнання відрізняється від попереднього та як воно полегшить їхню роботу.
Як розповіла завідувачка поліклінічного відділення Волинського обласного перинатального центру Надія Щурук, кількість пацієнтів у закладі постійно збільшується, тому виникла потреба в точній діагностиці анатомічної структури плода та функціональній діагностиці плода. Тож у перинатальному центрі вирішили закупити надсучасний УЗД-апарат.

«Ми надаємо допомогу пацієнтам не лише з Волині, а й з інших областей, тому в нас виникла потреба в цьому УЗД-апараті. Він дає можливість більше дізнатися про функціональний стан плода та допомогає краще визначити анатомічну структуру майбутньої дитини. Його роздільна здатність включає в себе 3D-формат, що дає можливість виявити найменші тонкості структури плода. Це вкрай точна діагностика, яку можна проводити на дуже ранньому етапі вагітності», – зазначила Надія Щурук та додала, що апарат шукали протягом кількох місяців, придбавши його за шість мільйонів шістсот тисяч гривень.
Інженер із обслуговування медичних приладів компанії «Protech Solutions» Максим Рудой, який встановлював УЗД- апарат у медичному закладі, розповів, що апарат «Voluson» розроблений в Австрії та відомий у світі, як УЗД-апарат номер один в акушерстві. Модель E8BT21 була випущена у 2021 році.

«Таких апаратів в Україні є лише три: два в Києві і тепер у Луцьку. Цей апарат найвищого рівня – Expert. Він має такі функції - 3D, 4D, Real time 4D, автоматичні програми з визначення анатомічних розмірів плода. В сучасних апаратах з’являється і штучний інтелект, коли машина може сама визначати, де лобно-потиличний розмір, шлуночок, велика цистерна. Але це все одно контролює людина. Апарат також обладнаний автоматичними програмами для дослідження серця. За рахунок того, що він обладнаний технологією Volume analysis calculation, є можливість отримати дослідження, які за допомогою 2D-сканування неможливо було би поміряти і відрізнити. Це безпрецедентно, що в Луцьку з’явився апарат такого рівня», – наголосив Максим Рудой.
Першим випробував новенький УЗД-апарат завідувач відділення ультразвукової діагностики відділення Волинського обласного перинатального центру Сергій Грибчук.
«Дуже важко описати враження. Ми щойно оглядали пацієнтку, картинка дуже відрізняється від тієї, яка була на попередніх апаратах УЗД. Я ще ніколи не бачив плід так детально, як на цьому апараті, це, зокрема, обличчя, внутрішні органи. На попередніх апаратах це неможливо було зробити. Тепер я можу більш детально описати стан майбутньої дитини. Можливості апарата дуже широкі для перинатальної діагностики. В ультразвуковій діагностиці важливі дві речі: спеціаліст та хороше обладнання. Обладнання ми точно маємо та й кажуть, що Грибчук – непоганий спеціаліст», – скромно розповідає лікар.
Відзначимо, що завдяки цьому апарату Волинський обласний перинатальнйи центр зможе заключати угоди з міжнародними організаціями та проводити для них дослідження.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Боголюби Показати IP 12 Жовтня 2021 16:31
Можливо, в Україні їх і всього 3 Та 2 з них вже 2 місяць працюють в клініці Боголюби.
Киянин до Боголюби Показати IP 12 Жовтня 2021 16:57
Хм, а наші 200 приватних клінік з одними термометрами чи що? Наївні журналісти.
Піп Агіп Показати IP 12 Жовтня 2021 16:54
Вартість будівництва однієї церкви, і нашо той апарат.
Азаза Показати IP 12 Жовтня 2021 17:31
А тепер давайте на апарат за 6 лямів посадіть спеціаліста з зп 5 тис.
.... Показати IP 12 Жовтня 2021 20:36
Молодці, державні клініки теж потрібно розвивати!
лучанин Показати IP 13 Жовтня 2021 21:22
апарат купили за кошти громади значить він є власністю громади,спеціалісту який за ним буде сидіти також громада зарплатню платить,кабінет в якому він стоїть також громада побудувала- так чому УЗІ з членів громади беруть гроші?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus