USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Талановиті діти відпочивають у «Буковелі». ФОТО*

4 Липня 2012 14:57
Завдяки своїм неабияким досягненням та за підтримки благодійного фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» у мальовничому карпатському куточку відпочили талановиті і креативні луцькі підлітки.

Своїми враженнями від проведеного часу молоді люди ділилися під час зустрічі у приміщенні Палацу учнівської молоді 3 липня.


Постійно допомагаючи лучанам, благодійний фонд Ігоря Палиці започаткував і активно реалізовує ще одну програму «Підтримка творчої та обдарованої молоді». Саме у межах цієї програми у дитячому спортивно-оздоровчому таборі «Буковель» цілий тиждень провели майже 200 вундеркіндів із луцьких навчальних закладів.

Директор фонду «Новий Луцьк» Ніна Тарасенко розповідає, що підтримкою творчої молоді фонд займався давно. Проте, до цього часу допомагали здебільшого студентству. А вже цьогоріч, за рішенням засновника Ігоря Палиці, благодійний фонд почав опікуватися ще й старшокласниками.


Зі слів Тарасенко, метою організації відпочинку в «Буковелі» стало намагання дати дітям масу яскравих вражень, зарядити їх позитивною енергією і допомогти почати новий навчальний рік зі свіжими силами.

Окрім того, Тарасенко зазначила, що засновник фонду Ігор Палиця сам лучанин, любить своє світле місто і мріє, щоб стало воно по-справжньому європейським, сучасним, розвиненим і гарним. тому все робить для здійснення своєї мрії. От і цього разу протягом літнього періоду він подбав про організацію дитячого відпочинку у таборі «Буковель», адже діти – це наше майбутнє, завтрашні будівничі, майстри і вчені рідного міста.


Своєю чергою, головний спеціаліст відділу дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти управління освіти Луцької міськради Людмила Клиш повідомила, що до кінця літа за підтримки благодійного фонду Ігоря Палиці у таборі «Буковель» оздоровлять ще 750 дітей. Освітянка подякувала фонду за такий подарунок обдарованим дітям. «Це їм винагорода за ті зусилля, які вони прикладають», - додала Клиш.

Одна із виховательок, яка їздила у табір «Буковель» разом із дітьми, заступник директора з навчально-виховної роботи луцької школи-ліцею №22 Тамара Цвигун розповіла, що з організацією відпочинку не виникало жодних проблем. «Діти були в захваті від тієї краси, яку вони побачили. Вони відчували себе комфортно і були задоволені смачною їжею, розкішними умовами проживання», - розповідає Цвигун. Вона додала, що приємно вразили і вожаті у таборі, які були надзвичайно привітливими і відповідальними.

Цвигун подякувала благодійному фондові «Новий Луцьк» і його засновникові Ігорю Палиці за те, що обдарованим дітям вдалося організувати настільки захопливий відпочинок.

З її слів, діти розповідали, що умови проживання і харчування у «Буковелі» були кращими у порівнянні з таборами, де вони відпочивали раніше.

Так, відмінник луцької ЗОШ №13 Назар Дубина, який зайняв ІІІ місце у ІІ етапі всеукраїнської олімпіади з географії та ІІІ місце на всеукраїнській олімпіаді з історії, розповів, що йому сподобалися чудові карпатські краєвиди. Він додав, що цей відпочинок дав йому можливість спілкуватися з новими людьми. Назар був у захваті ще й від того, що йому вдалося взяти участь у конкурсі «Буковель має талант» і зіграти на музичному інструменті.


Інша школярка, уже з ЗОШ №22, відмінниця, переможниця конкурсу «Учень року-2012», переможниця багатьох спортивних змагань, зокрема зайняла І місце у відкритому чемпіонаті України серед учнівської молоді із спортивного орієнтування на середніх дистанціях, Юлія Макарчук розповіла, що при таборі діяло безліч різноманітних гуртків. «Були танці, футбол, журналістика», - ділиться враженнями вона. Юлія додала, що сподобався також активний відпочинок у таборі, адже їй вдалося і покататися на велосипеді, і здійснити похід у гори.


Вихованка луцької спеціалізованої школи №1, відмінниця, переможниця конкурсу «Учень року – 2012» та різних конкурсів вокалістів, зокрема й лауреат конкурсу «Нові імена України», Дарина Зубчук також у захваті від природи Карпат. «Табір «Буковель» – це, напевно, най-найкращий табір у світі», - додала вона.

Дівчинка також зайняла третє місце у конкурсі «Буковель має талант», який проводили у таборі.

Інша учениця цієї ж школи, відмінниця, переможниця олімпіад з біології та автор наукової роботи з психології Ольга Шиняєва зазначила, що дітей дуже гарно зустріли вожаті. Ми подружилися і стали однією сім’єю», - розповіла дівчина. Окрім того, Олі сподобалося, що можна було показати свої таланти та ідеї, конкурси були розважальні та пізнавальні. «Було представлення різних країн, і ми представляли Бразилію», - додала вона.

До того ж, вожаті у таборі організовували для лучан безліч конкурсів, ігор, де у підлітків була можливість творчо себе проявити. Так, двоє луцьких школярів Людмила Яручик (переможець міських конкурсів декоративно-прикладного мистецтва, призер міських олімпіад з української мови, хімії) та Дмитро Гончарук (переможець ІІІ обласної учнівської наукової конференції «Інтелектуальний потенціал молоді, як фактор стратегічного розвитку суспільства») створили емблему табору, на якій було зображено серце з райдугою та руки, що тримають маленьку планету «Буковель».


Усі школярі із радістю в очах розповіли про свої враження і сказали, що із задоволенням відпочили б у «Буковелі» ще раз.











Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
)) Показати IP 4 Липня 2012 15:03
УКРАЇНЕЦЬ!!! Твоя спина забула що такє панська нагайка? - Голосуй за Палицю!!! - Він нагадає!!!
Коля Показати IP 4 Липня 2012 15:09
Не тільки талановиті. Є і багаті, за яких батьки заплатили - і вони теж стали талановиті
мама Показати IP 4 Липня 2012 16:23
А з яких шкіл діти їздили? І хто обирав , хто саме поїде?
***** до мама Показати IP 27 Квітня 2013 19:42
Зі всіх шкіл Луцька і вибирали класні керівники !!!!!!!!!
Марія Показати IP 4 Липня 2012 17:03
Подивіться на радісні обличчя дітей. Людина робить добро, а ви зразу за нагайку згадуєте.Випустіть свою жовч і порадійте за дітей.
)) до Марія Показати IP 4 Липня 2012 20:18
Є таке українське прислів'я - "Добре жид стеле, та важко спати". - А перед черговими виборами - так тут і мови немає - показове блюзнірство.
читач Показати IP 5 Липня 2012 15:21
Читайте уважніше. Іздили обдаровані діти- відмінники та призери олімпіад. А з яких шкіл? Всі школи за літо ,по черзі туди поідуть.Не заздріть ці діти заслуговують на такий відпочинок. Краще порадійте за них. Не кожним батькам по кишені оплатити своїй дитині такі канікули.
ТАНІЧКА Показати IP 5 Липня 2012 17:56
Навіть якщо це піар акція, то всерівно варто подякувати.Адже дійсно поїхали обдаровані діти,які заслужили такий відпочинок
КУЗЯ Показати IP 6 Липня 2012 14:49
А КРЕАТИВНІ- ЦЕ ЯК? ЧИ ЩО? ЧОМУ НА КОЖНОМУ КРОЦІ ТЕПЕР СТАЛО МОДНО ВЖИВАТИ ЦЕ СЛОВО? ЦЕ НАПЕВНО ЩОБ ПОКАЗАТИ,ОТ ЯКІ МИ РОЗУМНІ ТА ВИСОКОІНТЕЛЕКТУАЛЬНІ!!!!!!!!!!!
мама відмінника Показати IP 11 Липня 2012 18:52
А от моєму сину ніхто навіть не запропонував поїхати, хоча він є відмінником вже кілька років. А я про цю поїздку дізнилась випадково лише сьогодні, але діти з нашої школи вже побували в Буковелі. Велике "ДЯКУЮ" класному керівнику та дирекції школи №10!!!
Руся Показати IP 18 Липня 2012 15:15
Діти з танцювального ансамблю "Радість" теж зараз там відпочивають і дуже задоволені.А якщо й піар то чим це погано не заздріть можливостям інших а самі зробіть щось корисне для людей.і люди вам віддячать.Я дякую Палиці що моя дитина має можливість відпочити бо в мене немає змоги матеріальної купити путівку

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus