USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Таргани, щури і сморід: сім’я з Луцька перетворила на сміттєзвалище будинок від президента

23 Серпня 2022 15:32
Два роки тому багатодітній родині Калитів із Луцька за сприяння Президента України подарували новенький двоповерховий будинок у Рованцях, що поблизу Луцька.

Сімʼя, в якій виховувалося восьмеро дітей, жила на 17 квадратних метрах. Під час візиту Володимира Зеленського на Волинь Ольга Калита розповіла йому про свою проблему. Той пообіцяв допомогти.

Просторий будинок у Рованцях родині придбала компанія «Автомагістраль-Південь». Житло відремонтували та обладнали всім необхідним, включно з меблями та побутовою технікою.
Менш ніж за два роки сім’я перетворила подароване житло на сміттєзвалище, йдеться в сюжеті 12 каналу.

Жителі Рованців скаржаться, що через нечистоплотних сусідів таргани, миші, щури розвелися на трьох вулицях, а довкола поширюється нестерпний сморід. Запевняють, що багатодітна родина викидає сміття не в контейнер, а будь-де: вдома, у гаражі, на подвір’ї.

«Не те слово, що таргани. Це біда», – нарікає один із сусідів Олександр, який мешкає на сусідній вулиці.

«Із тераси ми бачимо, що робиться в них у дворі. Там смітник просто під стіною. Там усе валяється. Це зараз вони трохи прибрали», – додає сусідка Ольга.

Не краща ситуація й нині. Наприклад, посудомийна машина, що два роки тому була новенькою, тепер є розсадником тарганів. Те ж сталося і з холодильником. Техніка, як і будинок, – це подарунки президента, які, схоже, не потрібні багатодітній родині.

«Є такі речі, наприклад, велосипеди, візочки, про які діти мріють. Багато людей через війну залишилися без житла. Тут можна чотири сім’ї поселити», – вважає сусідка Тетяна.
Багатодітна матір із початком повномасштабного вторгнення виїхала за кордон. На господарстві залишилися двоє старших дітей. Із ними сусіди намагалися поговорити, але безуспішно. Від безвиході запланували прибрати самотужки.

«Це можна зробити. Думаю, люди пішли би. Але виникає питання: потім ми постійно будемо ходити до них і прибирати, а вони просто будуть сміятися з цього?» – відзначає Олександр.

Із тарганами та смородом жити нестерпно, тому сусіди врешті наважуються на прибирання. У суботу всією вулицею йдуть наводити лад на чужому подвір’ї. Косять траву, а сміття збирають у мішки.

Що відбувається всередині будинку, можна побачити через фіранки. Цього вистачає, аби вжахнутися.
Сусіди кажуть, що діти пообіцяли вигребти сміття з будинку, але нічого не зробили.

Замість того, аби викидати відходи до баку та платити за його вивезення, сім’я організувала смітник у гаражі. Однак і там не вміщається весь мотлох.
Поки гори сміття розбирають працівники Боратинської сільської ради, власниця будинку із-за кордону обурюється: мовляв, на своїй території може робити будь-що.

«Ми сміття вивозили… Скільки там того сміття?» – наголошує Ольга Калита.

Інспектор з благоустрою Боратинської сільської ради Олександр Квятковський обіцяє контролювати ситуацію. Якщо невдовзі вона повториться, родині загрожують штрафні санкції.

Натомість сусіди переконують: якщо таке повториться, будуть викликати поліцію та службу у справах дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 65
сусід Показати IP 23 Серпня 2022 16:37
Проходжу мимо цього "житла". Сімя свідомо створила собі собі умови життя, гірші як в свиней. Тварини!!! Трахаються, роблять дітей, щоб ті теж жили на смітнику. Свинська гидота!!!.
Читач Волинських Нов до сусід Показати IP 23 Серпня 2022 22:24
Ох, як же ж ви любите людей! Без сумніву, у вас безліч достоїнств, але ваше людофобство їх всі перекреслює.
Читачу до Читач Волинських Нов Показати IP 24 Серпня 2022 16:56
Ну так багато багатодітних сімей живе в скромних умовах і розраховують на себе, коли планують таку кількість дітей. Це навіть на прийомні, щоб щось вимагати. Ці маргінали їх реально натра*али і тепер всі навкруги їм винні через брак коштів на гандони.
cенсей до Читач Волинських Нов Показати IP 27 Серпня 2022 17:22
ти по ходу, таке саме - немите, смердюче чмо, як і вони(
Тетяна до cенсей Показати IP 30 Вересня 2022 17:28
я тільки можу собі уявити, яке враження ця сімейка склала за кордоном про українців і Україну. бідні іноземці, мабуть, жахаються від них, смердючих.
Читач Волинських Нов Показати IP 23 Серпня 2022 16:55
Великий будинок потребує великих коштів на утримання. Хтось із небайдужих поцікавився, чи мають діти за що жити? Можливо, у них немає грошей, щоб придбати сміттєвий контейнер? Здається, сусідів гризе заздрість, а не таргани! Направте туди комісію із соціальної служби, аби з'ясувати всі обставини. За необхідності слід закріпити за родиною соціального працівника, який допоможе по господарству. Треба надати сім'ї, що перебуває у скруті, юридичну підтримку, інакше "добрі" односельці їх зацькують, – аби тільки почали, то вже не відчепляться! Мешканці будинку, не впускайте на подвір’я сторонніх осіб! Сусіди нехай ідуть і свої хліви видивляються, нічого носа пхати в чуже житло! Хто дав дозвіл на фотозйомку через відчинені вікна обстановки всередині будинку? Це є порушенням приватності, – можна вже писати заяву на “фотографів”.
5 до Читач Волинських Нов Показати IP 23 Серпня 2022 17:21
Тобто наклепати 8 дітей мама і тато змогли,а щоб у хаті поприбирати їм треба соціального працівника,який допоможе по господарству? Може,ще держава має надати кухаря,прачку і особистого масажиста? І не зовсім зрозуміло, яким чином гори сміття і срач у хаті у вас дорівнює "сім"я у скруті". Навести лад у будинку і на подвір'ї, підтримувати чистоту - це можна і не маючи великих доходів. І чого сусіди мають терпіти бомжарню під своїми вікнами?
Читач Волинських Нов до 5 Показати IP 23 Серпня 2022 22:29
Дякую за зворотній зв'язок. Ви маєте право на власну думку - і вона вас характеризує.
Контейнер до Читач Волинських Нов Показати IP 23 Серпня 2022 18:02
Контейнер, якщо Ви дивилися в сюжеті, стояв біля гаража. А в горах сміття можна було побачити дорогу дитячу коляску, теж, скоріше за все, подаровану спонсорами. Справа в СИСТЕМІ моніторину сімейних дитячих будинків, якої немає. Спробуйте в Штатах залишити дитину без догляду - відразу сусіди подзвонять в ювенальну поліцію і таку мамашу відразу "візьмуть на олівець". А можуть і позбавити материнських прав.
Читач Волинських Нов до Контейнер Показати IP 23 Серпня 2022 22:32
Дякую. Я теж за те, щоб у нас був в усьому порядок. (Більше - читайте нижче).
Фашист до Читач Волинських Нов Показати IP 24 Серпня 2022 18:54
Ти брихло, почитай статистику про смерть в штатах маленьких , в чиновлених діток
Читач Волинських Нов до Фашист Показати IP 24 Серпня 2022 21:53
Це не до мене. З цим звертайтесь до "Контейнер" (про Штати).
Анонім до Читач Волинських Нов Показати IP 23 Серпня 2022 18:06
Немає виправдання свиням. Є десятки способів, як вирішити проблеми з сміттям. Потрібне бажання і воля. Я знав сімю в Карпилівці Ківерцівського району, де росло 18 дітей. Будинок їм побудував покійний Борис Клімчук. І буса подарував. Там порядок у дворі, а в хаті чисто, як в аптеці.
Читач Волинських Нов до Анонім Показати IP 23 Серпня 2022 22:36
Про Бориса Клімчука, нині покійного, знаю, а про сім'ю в Карпилівці ні. Не обзивайте нікого свиньми - цим ви принижуєте не їх, а себе!
Читач Волинських Нов до Читач Волинських Нов Показати IP 23 Серпня 2022 22:18
Переглянув відео. Контейнер є. Але озвучується, що ніби то сім’я не платила за вивезення сміття, тому воно й накопичувалось. Слід перевірити рівень доходів сім’ї і надати їм субсидію на житлово-комунальні послуги. Інше на відео: 1. Сусідка пані Ольга веде незаконне стеження за чужим будинком, фотографує будинок і прибудинкову територію. 2. Журналістка: “Ось посудомийна машина”, “ось холодильник” – і що? Вам що до того? Техніка, мабуть, вийшла з ладу, стоїть нікого не чіпає. Організуйте допомогу людям з ремонтом, телебачення! Ви ж туди приїхали з наміром допомогти, чи я помиляюсь? 3. Сусідка Тетяна має нездоровий інтерес до чужого майна: є велосипеди, коляски, житло, в яке можна 4 сім’ї поселити. Тетяно, а ви хто? Ви маєте повноваження чуже майно обліковувати?! Якщо ні, то для чого ви це робите, які ваші мотиви? 4. Мати дітей півроку за кордоном. Ви пропонуєте їй щотижня приїздити і виносити сміття? Ви насміхаєтесь чи знущаєтесь?! 5. Сусідка Тетяна: “Загазувати” – ви дивіться там дітей не “загазуйте”, бо я бачу, що вас їхня доля не обходить – аби чисто було! 6. Спеціаліст із благоустрою є – от він нехай і керує в громаді, а всіх інших “доброзичливців” гнати геть з подвір’я!
Наталія. до Читач Волинських Нов Показати IP 7 Вересня 2022 00:03
Чого це хтось повинен за них прибирати? Отакі багатодітні - сором. Ще й допомагати. Хай працюють , заробляють, убирають. Їм пішли на зустріч, подарували будинок,. У багатьох такого немає, так вони як свині тільки все занепастили. Якщо ви їх захищаєте, напевно сам такий же , що не , не поважає людей поряд себе. Чому люди повинні все це терпіти. Правильно, потрібно поліцію викликати.
Людмила до Наталія. Показати IP 28 Жовтня 2022 09:46
Чсму не викликали поліцію? Телебачення не вирішує такі проблеми,лише доливає олії в полум"я.
Петрович до Читач Волинських Нов Показати IP 24 Серпня 2022 00:38
Шоб незасрати хату, грошей на контейнер непотрібно. Треба елементарно викидати сміття в відро а не собі під ноги. Я в шоці з побаченого. І жодних виправдань такому скотському проживанню немає.
Просто до Читач Волинських Нов Показати IP 24 Серпня 2022 17:15
Таких як ти разом з ними і в кацапію. Отам місце таким засирачам. Хай б жили собі на своїх 17кв м. Чм@шнікі.
Читач Волинських Нов до Просто Показати IP 24 Серпня 2022 22:01
Не коментую. На "ви" треба звертатись до незнайомих людей у громдському місці.
Тетяна до Читач Волинських Нов Показати IP 30 Вересня 2022 17:24
шановний! саме з такими "захисниками", як ви, такі сім*ї нагліють і вважають усіх їм зобов*язаними. повірте, я знаю, про що говорю. я педагог з 25 літнім стажем, працювала у міському центрі соціальних служб, скеровувала супровід саме таких родин, які опинилися у складних життєвих умовах. багато можна дескутувати на цю тему, але скажу коротко: таким батькам подобається сам процес створення дитини, а за подальшу долю голови не болять.очевидно, що батьки самі навчалися в інтернатах і не навчені відповідальності, такі саме риси наслідують їхні діти, таке ставлення "ми ж багатодітна родина, тому нам усі винні допомагати"всмоктується у кров дітей від батьків-іждівенців, у них немає взірця правильної поведінки в сім*ї, турботи один про одного. таких дітей треба відбирати у батьків, яких позбавляти батьківських прав, а дітей -в сімейний дитячий будинок і навчати любові, турботи, працелюбності і добру. 20 років я працювала педагогом в інтернатах, набачила сімейні династії.
Анонім Показати IP 23 Серпня 2022 17:31
Яка нахрен приватність,вони і слова такого не чули...не цинують гнати на природу...В ШАЛАШ!!!! Хай там кувиркаються,засранці....
дідо Показати IP 23 Серпня 2022 17:49
це приклад того,що не можна безкоштовно роздавати житло. Бідним треба оплачувати оренду ,що можна було виселити,якщо порушують умови оренди.. ніхто тепер їм нічого не зробить,бо цн їхня власність...
Радувець Ларіса до дідо Показати IP 24 Серпня 2022 12:28
Спалять їх нафіг тай усе, головне щоб ніхто не постраждав
Альп-418 Показати IP 23 Серпня 2022 18:48
Опус на колись популярну тему "В багатіїв все забрати і поділити між людьми порівну" - через два роки такими будуть кожна п'ята хата.
Ні Показати IP 23 Серпня 2022 18:59
Це приклад того, що досить уже нянькатися з тими багатодітними сім‘ями. Діти з сімей, де їх двоє, чи одна дитина, нічим не гірші від тих де п‘ять, десять та хоч двадцять. Не зрозуміло чого одні потрібні державі, мають гарантії, пільги, увагу, а інших держава впритул не бачить.
Анонім Показати IP 23 Серпня 2022 19:02
Якщо засранці, то будуть засранцями хоч на 17 квадратних метрах, хоч на 700 м. кв.
777 Показати IP 23 Серпня 2022 19:41
Как на это можно залезть 8 раз???
Односельчанин Показати IP 23 Серпня 2022 19:47
Комунальні працівники в горі мусору віднайшли бензокосу,мусорний бак теж присутній,двоє здорових людей які могли б навести порядок теж є.Які ще затрати потрібні?Напевно,лише контроль і підтримка мами, яка мала б цікавитися як живуть її діти!Серце крається ,наскільки діти можуть бути не потрібні своїм батькам! Таким батькам потрібна лише кількість!
123 Показати IP 23 Серпня 2022 21:20
Чесно кажучи серце кров'ю обливається від побаченого. Не цінують ні краплинки доброти, звісно за кордоном їм краще: дали житло,допомогу виплачують - дітей багато,то й грошей насипають не погано,якщо старших залишили,вони просто напевно повнолітні -на них заськи. Якби їхнім орендодавцям показати цей сюжет,думаю бігом таких погнали. Біля Луцька тихо,бойових дій не має. Чиста нажива на війні,халява для таких батьків. Бо як пояснити,що дітей двох залишили-їх що не шкода!!!
Власа Показати IP 23 Серпня 2022 23:34
Жінка - засранка! І діток своїх теж не вчить! З такими боротись тяжко, але потрібно! Нехай вертається і прибирає!!! А ще таких людей називають Трутні. На халяву дай, а потім все розісрала.
Джек Показати IP 24 Серпня 2022 08:45
Хочу зазначити шо вони православні як і всі коментатори тут
Анастасія Показати IP 24 Серпня 2022 10:21
Перевірити, чи сім'я благополучна, взагалі! Якщо дітей так виховують в їх не все гаразд з головою, краще, щоб дітей держава тоді виховувала.
Лучанка Показати IP 24 Серпня 2022 12:06
З якого дива їм почали це все давати? Треба було президенту себе добрим показати,ото й промахнулися, бо вибрали звичайнісіньких нероб і засранців. Не мають за що смітники купувати?А заробляти не пробували?чи знову будете халяву чекати? Уроди. Що казати...
Читач Волинських Нов до Лучанка Показати IP 24 Серпня 2022 12:52
ХТО має заробляти? Неповнолітні діти? Чи мати, яка постійно в декреті? Про батька нічого взагалі не сказано, де він і що він. Ваші емоції не підкріплені логікою.
Лучанка Показати IP 24 Серпня 2022 13:13
А хоча б і діти. Я перші гроші заробляти почала, коли мені було лишень14. Я вже телегрвми на пошті носила і збирала ініормацію про ветеранів для видавництва. Словом, хотіла і знаходила , а не чекала халяви. Якби хотіла, то так само з дикрету не вилазила. Однак не ставила народження дітей на рівень природнього інстинкту для матерального заробітку.
Класик: до Лучанка Показати IP 24 Серпня 2022 17:21
"Мені тринадцятий минало. Я пас ягнята за селом."
Фашист до Класик: Показати IP 24 Серпня 2022 18:56
Класик.ае ти реальне лайно.
Людмила до Фашист Показати IP 28 Жовтня 2022 09:56
От навіщо так? Раніше діти рано починали заробляти. Я з сестрою і сусідськими дітьми ходила в колгосп збирати ягоди (малину, черешню). Нам було від 6 ло 14 років.
Знаючий Показати IP 24 Серпня 2022 14:12
До речі, договір дарування можна розірвпти у судовому порядку. Звісно, юристам доведеться попрацювати, але ж це можливо. Позовна давність один рік. Тобто, рік з часу допоки про це майбутній позивач дізнається
Психолог Показати IP 24 Серпня 2022 14:26
Діти що лишилися на ,,господарстрі‘‘ повнолітні!!!! Відповідно закордон Їх і не взяла рідна матінка!!!Виплат то ніяких!!!Обуза!!!Діти їй потрібні до повноліття!!!А далі по одному буде відправляти ,,господарювати‘‘ Користі то ніж них вже ніякої!!! Жах!!! Діти потребують захисту!!!
КР Показати IP 24 Серпня 2022 14:48
Діти ій ніколи не були потрібні, Інтернати,Інтернати,Інтернати,,,,, Хто її знае,,, знае про що я пишу,,,,, В людини інші пріоритети,,,, зайдіть на ТікТок,,,, Там собі ця жіночка влаштовуе приватне та і...... життя,,,, які там діти,,,,
К до КР Показати IP 24 Серпня 2022 19:13
Скажіть, як вона підписана в тік тоці?
KP до К Показати IP 25 Серпня 2022 11:41
o_._._.a в першому повідомленні помилка
ABC Показати IP 24 Серпня 2022 18:28
Якщо вони ще й за кордоном так само себе поводять, то мені соромно за таких українців. Яке враження складеться про українську націю у європейців, коли вони подивляться на таких "понаїхавших"?
Руслан Показати IP 25 Серпня 2022 08:47
Я вважаю, що дітей потрібно поселити в спеціальний заклад, щоб їх навчили правил і норм людського життя, бо нічого путнього з них не буде, бо вони живуть в жахливих умовах, створених ними ж, і лінуються щось робити, щоб покращити якість життя.
Читач Волинських Нов до Руслан Показати IP 25 Серпня 2022 10:57
В який спеціальний заклад? Назва закладу? Як сказала вище Психолог(иня), ці двоє дітей - повнолітні. Закон не порушують. Немає підстав їх кудись поселяти. За дотриманням норм благоустрою слідкує інспектор із благоустрою. Сусіди нехай звертаються до поліції, до суду, до соціальної служби, до санстанції, до дарувальника житла, на телебачення - куди завгодно, в спортлото нехай напишуть, але нехай не лізуть керувати на приватну територію, припинять несанкціоноване стеження за чужим житлом і загалом не заважають жити багатодітній родині, яка, повторюю, потребує матеріальної допомоги. Закон один для всіх.
КР до Читач Волинських Нов Показати IP 25 Серпня 2022 12:16
в неі іх 6 або 8,,,,, в загальному,,, по крайній мірі було 5 років тому,,,, можливо тепер загальна цифра кількості дітей вища ,,,,
Читач Волинських Нов до КР Показати IP 25 Серпня 2022 14:33
6 чи 8 - усі вони українські діти. Українців має народжуватись якомога більше! Держава і суспільство мають цьому сприяти. Наразі в будинку проживає двоє дітей. Усі решта виїхали, як біженці. Відсутніх не варто обговорювати. От коли вся родина повернеться, тоді й ініціювати перевірку уповноваженими органами. Ви є уповноваженою особою? Ні? Тоді не переймайтесь чужим приватним життям аж так занадто!
КР до Читач Волинських Нов Показати IP 25 Серпня 2022 16:04
не перейматись чужим житям, це як би вона була сама та тільки за себе несла відповідальність, тоді так, яб сказала ваша правда ,,,,,,, Не перейматися дітьми ???? Це як ???? Діти наше майбутне !!!!!! Е було та буде. Іх потрібно не тільки народжувати, іх потрібно ставити на ноги, виховувати. І як що ми не будемо про це говорити, та перейматися дітьми. То яке буде тоді, не тальки наше, але і майбетне цих дітей ? Майбутне на смітнику ?!?!
Читач Волинських Нов до КР Показати IP 25 Серпня 2022 21:55
Йой! Як ви емоційно рефлексуєте! Я з вами не сперечатимусь, бо це буде виглядати смішно. Ви трошки не зрозуміли, що я мав на увазі. Ви моніторите на ТіkТоk-у (я ним не користуюся, до речі) відео цієї пані, воно вам недовподоби, - так поскаржтеся модераторам ТіkТоk! Якщо відео не видаляють, значить воно не порушує TOS. На цім слові бувайте здорові, і бажаю вам світлого майбутнього, як і всім нам.
Висновок Показати IP 25 Серпня 2022 10:22
Прочитав я статтю та коментарі та зрозумів: волиняни неохайні та заздрісні
КР Показати IP 26 Серпня 2022 09:02
Висновок,,, Змін не буде!!!! ніхто нічого робити не буде !!!!! Сісіди будуть далі страждати дивлячись на це лайно, та закривати вікна, щоб не смерділо, труіти тараканів. Соц працівникі будуть казати, що все завжди було добре, ми нічого не знали, хоча про це вже три рокі знае вся Украіна. Бідні люди будуть страждати ще довго,,, Зачикайте нехай ці діти при такому вихованні підростуть. Дай бог ім звачайно здоровя !!!! тоді буде ховайтеся Рованці !!!
Читач Волинських Нов до КР Показати IP 26 Серпня 2022 13:12
"Бог" слід писати з Великої Літери. (Вибачте).
КР до Читач Волинських Нов Показати IP 26 Серпня 2022 16:11
Ви так краще запропонувалиб людям допомогу, пішлиб людям допомогти лайно прибрати,,,, булоб з Вас більше толку. ( не вибачаю,,, )
JusticeRainger Показати IP 27 Серпня 2022 17:28
Бо діти розуміють тільки ремінь. А інакше сідають на голову.
Людмила до JusticeRainger Показати IP 28 Жовтня 2022 10:02
Дурниці! Діти розуміють УСЕ, і хороше і погане.
Тетяна Показати IP 10 Вересня 2022 20:07
Зовсім не розумію ОДНОГО опонента до всіх дописувачів. Зі шкіри лізе, щоб довести свою правоту. Мені 80 років, чоловікові 83. Ми досі, слава Богу, себе обслуговуємо, хоча ледве ходимо. Відносно молоді, здорові люди поставили собі за мету наплодити дітей, а навчити їх чому-небудь елементарному не спромоглися. Деякі "мамаші" є, вибачайте, фабрикою з народження діточок. Так, Україні, як будь-якій державі, потрібні дітки. Але не штука зробити навіть 10-20 дітей. Головне зробити їх ЛЮДЬМИ в повному розумінні слова. Бачимо дорослого хлопця і його сестру-підлітка. Невже їм важко прибрати навколо себе. Правильно хтось написав, батьки-трутні наплодили дітей, майбутніх трутнів. Їм жити в соціумі, створювати сім`ї, народжувати і виховувати дітей. То що, естафета перейде далі, наступним поколінням?
Я до Тетяна Показати IP 21 Вересня 2022 20:57
Згодна з Вами і за малих трутнів, і за одного опонента, котрий як ота баба Яга, що проти всіх.))) Дуже підозріваю, що це або справжні татомама - багатодітної ....не знаю, як і назвать, бо то не сім'я а якийсь брудний притон. Або адепт їхньої секти. Бо тільки сектанти народжують купу дітей, а толк дітям вважають, родителі, повинен бог дати.)Бачила таких не раз, тому пишу те, що знаю.
Анонім Показати IP 14 Вересня 2022 17:02
А віз і нині там... Думаю, в цій місцевості, працівники відповідних державних служб явно самоусунулись від виконання своїх прямих функціональних обов'язків, через небажання/невміння і тому подібне. Так їм "легше" живеться (до пори, до часу). Зарплата їм йде, проблеми, що вимагають їх втручання, на їх думку, самі по собі "розсмокчуться". Чим не "тихе життя"? Що робити? А підключіть для вирішення проблеми вищестоячі компетентні органи, що перевірять вищезгаданих "чинуш" на відповідність обійманим посадам, дадуть алгоритм дій для вирішення проблеми, і побачите, - "віз" зрушити з місця можна.
Надія Показати IP 24 Вересня 2022 21:41
Нічого нового. Це та категорія людей які звикли жити на соціальні виплати на дітей і нічого не робити. І їм не потрібна ні чистота ні ті ж діти. А на сусідів начхати. Таких батьків каструвати треба.
sahka57 Показати IP 27 Вересня 2022 13:42
Замість того, щоби просто допомогти нужденним роблять із цього загрозу життю і здоров'ю жителям села. Люди будьте людьми бо вас "жаба" задушить. Вони просто " не вписались" в сільській колектив з хоромами за мільйони гривень, побудованими "за свої кровні", а тут "на халяву" отримали і не підтримують в належному стані. Неподобство!
Одександр Показати IP 2 Жовтня 2022 13:39
Акуратність в крові,якщо неряха то пожиттю
Надія Показати IP 10 Жовтня 2022 13:39
В мене помер батько в селі,залишилась хата.Я пожаліла багатодітну маму з 4 дітьми ( одну дівчинку забрали в сім'ю). залишилось троє хлопчиків - два підлітки и малий 5 років. Пустила жити безкоштовно, тільки оплачуйте за електроенергію. Через деякий час навідалась. Всі замки на дверях порозбивали, почали спродувати з хати речі,в сінях почали рити ями - шукали скарби, за електроенергію нічого не платили. Виїзжати не хотіли. В хаті завели гармидер. Мати шукала і приводила собі чоловіків, працювати не хотіла. Щоб їх виселити прийшлось відрізати електрику. Все що вони напалили прийшлось сплатити самій. щей почали скандалити, що я не маю права їх виганяти. Таких людей жаліти не можна.
местный Показати IP 9 Листопада 2022 22:08
горе родителей сдать в суд по поводу невыполнения родительских обязаностей детей раздать в другие семьи и в интернаты(если это ещё есть) многодетность не геройство а долбоёбство и потакать этому незачем необоснованная многодетность это основа для будущей преступности в том числе - детский уголовный бандитизм если дети явно беспризорные то надо немедленно их отдавать под государственную опеку-надзор а неадекватных батькунов пролечить в психушке и при стабильной невменяемости изолировать от общества если общество хочет быть обществом а не сбродом идиотов

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus