USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Тариф на електрику можуть ще раз підвищити. Коли саме

1 Червня 2023 12:13
Кабінет міністрів України опублікував постанову про підвищення тарифу на електричну енергію для населення з 1 червня.

Відповідна інформація розміщена на сайті уряду. Відповідно до документу, нова єдина ціна на електричну енергію у розмірі 2,64 грн за кВт-год діятиме із 1 червня до 31 грудня 2023 грудня. Це означає, що наприкінці року уряд знову може підвищити тариф.

Також постанова не скасовує пільговий нічний тариф, який складає 0,5 (тобто 1,32 грн за кВт-год) від денного і діє з 23 години до 7 години ранку.

23 травня НКРЕКП підвищила тарифи на розподіл електричної енергії для більшості обленерго, це рішення стало основою для перегляду тарифів для населення.

31 травня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) скасувала цінові обмеження на ринку електроенергії, де купує енергоресурс український бізнес.

Кабінет міністрів на своєму засіданні підвищив з 1 червня тариф на електричну енергію для населення майже вдвічі, до рівня 2,64 грн за кв-год. До цього в Україні діяв тариф 1,44 грн за споживання до 250 кВт-год та 1,68 грн за споживання більше цього обсягу.

Міністр енергетики України Герман Галущенко пояснив, що таким чином платіжка за електрику збільшиться у середньому на 250 гривень. За його словами причина зростання вартості світла єдина – це обстріли нашої енергосистеми минулої зими та необхідність готуватись до нового опалювального сезону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Нарід Показати IP 1 Червня 2023 12:53
Їхха! Печи на повну! Давай ще!
ОДІН. Показати IP 1 Червня 2023 13:37
"АХ РАЗ ДА ЕЩЕ РАЗ ЕЩЕ МНОГО МНОГО РАЗ"
Василь Показати IP 1 Червня 2023 13:52
Не потрібні нікому дурні вигуки.Все буде так,як у людей.Ніхто нового не придумає-закони економіки потрібно поважати і виконувати.Тому оплата енергії у всіх видах буде дорожчати.Якщо на обігрів будинків ми витрачаємо прибл. в 4 рази більше,ніж Німеччина-то хто нам винуватий?Тому витрачати енергію прийдеться ощадно і включати деякі ел. прилади вночі при двохзонному обліку. І не буде темп. в квартирах 25-26град,а макс. 19!!! Все це говорилось нашим чиновникам ще 8 років тому-але хто слухав?Дирки в голові дуже важко затикати-але прийдеться.
Тур до Василь Показати IP 1 Червня 2023 14:23
не треба тобі так радіти, що буде в нас як в Німеччині, хлопче. Бо й зарплати в простих людей в нас далеко не таки як в Німеччині й пенсії зовсім не таки. Електростанції в нас всі ахметівськи а обленерго закордонні. Ось і маємо те що маемо, хлопче
Чому до Василь Показати IP 1 Червня 2023 14:46
А чому раніше можна було 26 а зараз виходить 19? Невже політики і привели до цього своїми дурнуватими рішеннями?
Василь Показати IP 1 Червня 2023 16:29
Раніше ніхто не рахував оплату і не звертав увагу на температуру в квартирах.та і тепер мало хто має термометри в квартирах.Так як будинки розбалансовані-то і температура в них різна.Оплата за теплоносій була мізерна .тому і зручним способом регулювання температури в квартирах були вікна.А ось як оплата стала значна-народ вже,як видно і тут,починає чесати затилок.Можливо.коли ціни піднімуть ще більше(однозначно піднімуть) мешканці почнуть думати і задавати ось такі питання.
До Василя Показати IP 1 Червня 2023 16:40
Якщо василь є ахметівською чи фірташською чи бойківською проституткою то він і пише при якісь вигадані закони економіки, а насправді всі енергогенеруючі компанії та всі обленерго є приватними компаніями, і прибутки з них ідуть в кишеню олігархам які ними володіють і частково таким прихвостням як василь. Зрозумійте, чому держава за свій рахунок тобто з податків та платежів громадян відновлює пошкоджене війною майно олігархів а не роблять це вони самі, А зараз знову підвищення цін які підуть не в державу а в кишеню тим же олігархам. Тобто з простих людей прикриваючись війною здерли двічі, за відновлення майна ахметова і його товаришів, і зараз при підвищенні цін
Василь Показати IP 1 Червня 2023 18:29
Підвищення цін на енергоносії має декілька складових:технічну,економічну та політичну.Технічна полягає в тому,що високовольні трансформаторні підстанції пошкоджені,Значна частина енергетичного обладнання зношено і частина морально стара.На відновлення потрібні досить великі кошти,і це підвищення недостатнє.В економічній площині потрібні розрахунки цих всіх затрат з деяким резервом,розрахунки поки-що невідомі.Самим складним є політичне вирішення проблем енергетики,яку "прихватизували".В основному,європейські енергетичні компанії є акціонерними(багато власників з радою директорів),є змішані(частина муніципіальна власність) і є муніципіальна власність.Без створення фонду відновлення кошти безперечно підуть у приватні структури.Прикладом дерибану кошті є встановлення ІТП в м. Луцьку,де затрачено біля 7,5мл. євро .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus