USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Кабмін підвищив тариф на електроенергію для населення з 1 червня

30 Травня 2023 21:13
Кабмін затвердив підвищення з 1 червня тарифу на електроенергію для населення до 2,64 грн/кВт-год.

Про це ЕП повідомило джерело в уряді.

За його словами, міністр енергетики Герман Галущенко в терміновому порядку вніс постанову про підвищення тарифу на електроенергію для населення – її схвалили.

Раніше повідомляли, що Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), офіційно внесла пропозиції щодо визначення з 1 червня єдиного тарифу на електроенергію для побутових споживачів на рівні 2,88 грн/кВт-год (з ПДВ) у рамках першого етапу коригування цін.

В Україні наразі діють три тарифи: два соціальні для населення та один ринковий для бізнесу.

Побутові споживачі, які використовують на місяць менш як 250 кВт-год, платять 1,44 грн за кВт-год, хто більше – 1,68 грн за кВт-год.

Ціна для юридичних осіб, яка включає вартість електроенергії, ПДВ, тариф на розподіл, передавання, диспетчеризацію та постачання, перевищує 6 грн за кВт-год.

Під час пресбрифінгу після засідання уряду міністр енергетики Герман Галущенко підтвердив інформацію про підвищення тарифу на електроенергію до 2,64 грн/кВт-год.

Він пояснив, що таке рішення спричинили руйнування і пошкодження енергетичної інфраструктури внаслідок російських авіаударів.

«Якби ми не ухвалили це рішення, то наступної зими були б без світла. Це рішення дасть нам можливість забезпечити стабільність роботи енергосистеми. На жаль, ми досі маємо втрачені суттєві потужності в генерації. Ми виходимо зі сценарію сьогодення до наступного опалюваного сезону», – сказав міністр.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
скептик Показати IP 30 Травня 2023 22:27
до 01 червня працівники різних енерго возили зарплату візками. після 01 червня будуть возити машинами. шл"хи народу далі обскубують народ як курку
аморфнаМаса Показати IP 31 Травня 2023 00:44
Я на все готовий заради депутатів і зелених, хоть по 20-ять за кіловат!!
Анонім Показати IP 31 Травня 2023 09:08
А чому я маю оплачувати Ахметці і іншим "бідним" власникам електромереж ремонт їхньої інфраструктури через обстріли росіян ??? Власники в плюсі допомога з всього світу (деталями та грішми) плюс ми будемо доплачувати а де прибутки які вони отримували раніше експлуатуючи в хвіст і гриву готові радянські мережі ??? В мене гроші на деревах не ростуть, і не треба писати що ко-ко-ко ви не економите, "відкриті вікна" а вот в Европі, економимо давно а тіхто не економив той має гроші або немає мізків.
скептик до Анонім Показати IP 31 Травня 2023 10:25
всі енерго - приватні структури. то нехай позиваються в міжнародних судах з рашкою за завдану шкоду.
Народ Показати IP 31 Травня 2023 09:25
Чого мовчите, народні обранці ? За вашу мовчанку обіцяємо, що голосів на виборах ви не дорахуєтесь !
Обранці до Народ Показати IP 31 Травня 2023 12:22
Нам чхати на ваші голоси, що треба то і намалюємо.
скептик до Народ Показати IP 31 Травня 2023 13:21
їм роздадуть конверти і все буде ОК

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus