USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Тарифи на газ та воду: чи можна платити менше?

10 Грудня 2021 21:37

Останнім часом тарифи на комунальні послуги в Україні значно зросли. На сьогодні тарифи на газ залежать від постачальника послуг. Крім вартості газу споживачі платять за послуги доставки газу. Мінімальна вартість кубу газу складає 7,96 грн. за 1 метр кубічний (Нафтогаз України), максимальна – 13,5 грн. за 1 метр кубічний (АТ «Херсонгаз», Херсонська обласна енергопостачальна компанія).

Порахуємо, якою буде різниця в платіжці при споживанні 300 кубічних метрів газу. Для розрахунків скористаємося калькулятором газу на сайті Bankchart.com.ua, для цього необхідно ввести лише кількість спожитих кубів газу, калькулятор зробить всі розрахунки згідно актуальних тарифів постачальників. При мінімальному тарифі за споживання газу прийдеться заплатити 2388 грн., при максимальному – 4654,8 грн. Тобто, різниця складе 2266,8 грн.

Цього року зміни в формуванні тарифів зазнали не лише тарифи на газ, а й тарифи на холодну воду. Хоча все одно ми отримуємо одну платіжку на воду, в тарифі окремо оплачується водопостачання та водовідведення. Тариф також залежить від постачальника (водоканалу), а також окремо встановлюється для жителів багатоквартирних будинків, для жителів приватного сектору і колективних споживачів. Ознайомитись з актуальними тарифами на холодну воду в містах України можна за посиланням.

Способи економії витрат на комунальні послуги

Оскільки споживачі комунальних послуг не можуть вплинути на формування тарифів на газ, холодну воду, єдиним способом зменшення витрат на комунальні послуги є зменшення обсягів споживання.

Наведемо кілька прикладів економії споживання газу:

  1. 1. Вибір постачальника послуг з доступним тарифом
  2. 2. Використання СВЧ, мультиварки для приготування їжі
  3. 3. Використання проточного газового нагрівача з правильно підібраною потужністю, який споживає газ лише тоді, коли ви використовуєте воду
  4. 4. Температура повітря в квартирі не повинна перевищувати + 21С – це не лише економно, але й корисно для здоров’я
  5. 5. Використання терморегуляторів на батареях
  6. 6. Модернізація обладнання і утеплення квартири, будинку, використання герметичних вікон і дверей

 

Способи економії холодної води:

  1. 1. Перевіряємо всю сантехніку і прилади на наявність витоків води
  2. 2. Економимо воду на кухні, використовуючи посудомийку, змішувачі з термостатом
  3. 3. Економимо воду в ванній, використовуючи аераторну насадку на душову лійку
  4. 4. Використовуємо техніку з ефективним використанням води
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
скептик Показати IP 10 Грудня 2021 22:31
РОЗУМНИЙ АЖ СТРАШНО !!!!!!!!! а якщо не їсти, то і на харчах можна зекономити
Я Показати IP 11 Грудня 2021 07:49
а може бариг послати і продавати газ державному підприємству людям і іншим споживачам по собівартості????
Карантинер до Я Показати IP 11 Грудня 2021 17:05
Для цього треба лібералів відігнати від влади, а поставити націоналістів чи проросійських. Якщо чуєш слова: "євро...", "ринок", "популізм","бізнес", "ефективність", то перед тобою ліберал, такі люди керують всі роки після Революції Гідності та є причиною біди в Україні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus