USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Тарифи на проїзд у тролейбусах Луцька наступного року переглянуть

28 Грудня 2021 10:33
Через зростання цін на електроенергію та витратні матеріали у Луцьку будуть переглядати вартість проїзду в міському електротранспорті.

Про це стало відомо під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

Міський голова Ігор Поліщук зазначив, що наразі в Луцьку діє найнижча ціна в Україні на проїзд у тролейбусах. Проте в наступному році тарифи переглянуть.

«Ми маємо збитковий тариф в електротранспорті. Об’єктивно, враховуючи колосальне зростання вартості електроенергії, вартості розхідних матеріалів, контактної мережі, мінімальної зарплати, звичайно, що вартість проїду не може бути 4 гривні. Економічно обґрунтована вартість коливається в межах 10-12 гривень, але якщо такий тариф встановити, тоді люди перестануть тролейбусами їздити. Звичайно, ми будемо переглядати вартість проїду наступного року, вартість електроенергії змушує нас це зробити», - повідомив він.

Як зауважив, наразі нереально вивести підприємство навіть в нуль, адже електротранспортом їздить чимала кількість пільговиків, чий проїзд оплачують з міського бюджету. Цього року для Луцька – це 63 мільйони.

«Цього року на потреби ЛПЕ ми виділили 63 мільйони, в Івано-Франківську - це 100 мільйонів. Ми є містом, яке найменше дотує електротранспорт. Це вдалося завдяки тому, що ми провели оптимізацію штату, запровадили автоматичну оплату проїзду. Щоб ЛПЕ стало прибутковим – це абсолютно неможливо зробити через низькі доходи населення. Коли люди будуть мати доходи, щоб оплачувати економічно обґрунтований тариф, рентабельність хоча би на рівні 5%, тоді можна говорити про прибуток», - резюмував міський голова.

Також він наголосив, що в 2022-му в місті працюватимуть над покращенням якості перевезень в електротранспорті. Зокрема, надійдуть нові тролейбуси, оновлять контактну межу і планують подувати нові лінії.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 28 Грудня 2021 12:00
Багато хто і за шість гривень їздити на тролейбусах наших перестане.
ЗнайЮ Показати IP 28 Грудня 2021 12:51
Заберіть маршрутки з усіх електрифікованих маршрутів в місті. І буде вам рентабельність електротранспорту.
Саша до ЗнайЮ Показати IP 28 Грудня 2021 13:38
І ти тоді будеш ходити пішки по місту
лучанка до ЗнайЮ Показати IP 28 Грудня 2021 13:41
це встановлює міська влада.То прошу з пенсій пенсіонерів по 1 грн., особливо в часи пік по 2 грн. А то школярі від першого класу платять... Багато пільговиків теж переглянути,можуть по 2-3 гривні платити, а то ви непопулярні рішення боїтесь приймати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus