USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Театр Ляшка: мама, землі, автомобілі та нерухомість

5 Вересня 2017 20:34
Навесні 2017 року НАБУ порушило справу щодо лідера “Радикальної партії” Олега Ляшка. Антикорупційне бюро підозрює народного депутата у незаконному збагаченні. Нардеп називає справу “політичним замовленням”.

Про це йдеться у матеріалі сайту Bihus.info.

Підставою для порушення кримінального провадження стало розслідування програми “Наші гроші з Денисом Бігусом”. В матеріалі журналісти розповіли про рухоме та нерухоме майно родини депутата та його бізнес-інтереси. Зокрема, протягом 2016-2017 років політик, який формально ніколи не мав бізнесу, придбав будинок за 15 млн грн, ще один - за 5 млн грн купила його цивільна дружина Росіта.

“Мене чотири години допитували типу як свідка у справі про незаконне збагачення... Ми дали всі свідчення. З ким я живу, де я проводжу свій час, хто моя дружина, моя мама”, – заявив тоді політик.

Звичайний допит народний обранець перетворив на справжній цирк: “відзначився зухвалою поведінкою, зневажливим ставленням по відношенню до детективів і прокурорів, яких він ображав нецензурними словами”, - зазначено у офіційному повідомлені антикорупційного бюро.

Перевірка статків серйозно збентежила нардепа. Відтак, “Наші гроші” ще ближче придивились до його найближчих родичів.

“Не чіпайте мою маму!”

У червні 2017-го прем'єр-міністр Володимир Гройсман зателефонував матері лідера Радикальної партії - Любові Ляшко. Привітав із днем народження. А потім розпитував про особисте: про стаж роботи (30 років) і скромну пенсію (1600 грн). Сам Олег Ляшко сидів поруч і наполягав - матір має витребувати прем'єра підвищення пенсії. Хоча б до 3000 грн.

Втім, навіть із теперішньою скромною пенсією жінка спромоглась не просто вижити, а ще й набути 13 земельних ділянок під Києвом, купити три квартирі в самісінькому серці столиці і трикімнатну квартиру подалі від центру.

Все сама. Нардеп переконує, що не допомагав матері із купівлею нерухомості.

До 2008 року Любов Ляшко жила у квартирі на 47 квадратів у селі Варва Чернігівської області і працювала оператором котельні. Тут виріс і сам Ляшко.

Навіть після злету політичної кар'єри сина, матір продовжила роботу у котельні. Аж до пенсії. А після виходу на пенсію Любов Ляшко із розмахом успішного бізнесмена почала скуповувати дорогу столичну нерухомість та отримувати численні ділянки під містом. У 2008 році держава передає земельні ділянки матері радикального депутата, низці інших його родичів й навіть однопартійцям.

Так, по 2 га землі у Вишгородському районі (с. Нижча Дубечня) виділяють: Олегу Ляшко, Любові Ляшко (матір нардепа), Лоліті Федотовій (сестрі цивільної дружини нардепа), Яніні Бєлогуровій (зводній сестрі Ляшка), Олександру Бєлогурову (чоловіку зводної сестри) та двом однопартійцям-радикалам: Сергію Кириченко та Олексію Ленському. Землю виділяють окремим розпорядженням Вишгородської адміністрації. Персонально для “ляшківців”.


На момент передачі радикалам земля мала сільськогосподарське призначення. Однак ані нардеп, ані його родина і не планували випасати там худобу. Ділянки поділили на дрібніші й вже частково продали під забудову. Зокрема, сам лідер Радикальної партії вже давно позбувся цієї нерухомості, натомість його матір іще володіє у Нижчій Дубечні сімома наділами.

Та землею у Вишгородському районі Любов Ляшко не обмежилась. У тому ж 2008 році вона придбала ще чотири ділянки у Броварському районі столиці, на березі Десни у с. Пухівка, а за кілька років докупила тут же ще дві ділянки. Тож нині у Пухівці матері нардепа належить шість земельних ділянок, загальною площею ¾ гектара.


Далі, у 2012 році вона придбала три квартири, по 100 кв м. кожна, у центрі Києва, в елітній новобудові на Щорса 36В.

За оцінкою ріелторів, на момент зведення будинку, вартість одного квадратного метру сягала трьох тисяч доларів. Тобто, за триста квадратних метрів матір нардепа мала б викласти близько мільйона доларів. Вже за рік жінка продає усі три квартири. Одну з них - за копійчаною ціною у 120 тисяч гривень - куму й першому заступнику Ляшка - Юрію Сухіну.

Напевне, Олег Ляшко більш свідомий за свою матір, адже під стінами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури нардеп переконував журналістів, що завжди вказує реальну вартість нерухомого майна і ніколи не занижує ціну, з метою ухилення від податків.

Нині у власності матері Ляшка залишилось лише одне машиномісце на Печерську. Натомість у 2016 році вона придбала трикімнатну квартиру, ринкова вартість якої складає понад 1,5 млн грн.

Останні гроші Ляшка

Сам нардеп, хоч і має дві квартири в Києві, мешкає у будинку за 15 млн грн у Козині. Ця нерухомість схована за парканом, заввишки щонайменше два метри і її суворо охороняють.

Водночас, є у Ляшка окремий будинок, де він приймає журналістів.

У 2014 році нардеп вперше показав своє помешкання кореспондентам каналу ICTV. Показав сад, город, завів у будинок й щиро зізнався: останні гроші витратив на це іще недобудоване помешкання. Відтак, якщо нардеп витратив гроші і придбав нерухомість - вона мала б з’явитися у декларації ще 2014 року, або в наступних роках, але немає.

Адже будинок, який у 2014 році Ляшко демонстрував журналістам - нині вже добудований - записаний від самого початку на молодшу сестру дружини Ляшка - Лоліту Федотову. Росіта Сайранен переконує, що будинок купила її сестра: “взяла кредит і купила”. Тобто, слова Олега Ляшка про останні гроші - черговий перфоманс для журналістів. Водночас, на кого б не була записана будівля, родина Ляшка надзвичайно часто її відвідує.

Незадекларований автопарк

Саме із цього будинку на автомобілі Mercedes GL 550 регулярно виїжджає дружина Ляшка - Росіта Сайранен. Як і будинок, автомобіль відсутній в декларації нардепа. Офіційно Mercedes записаний на близького до представників радикальної партії - Антона Розова.

Ще одна незадекларована автівка Toyota Land Cruiser, на якій нардеп Андрій Лозовий із Олегом Ляшком приїхали під МВС в день зняття депутатської недоторканності. Автівка записана на Лоліту Федотову.

Сам Олег Ляшко пересувається на незадекларованому броньованому Cadillac Escaladе.

Нагадаємо, журналісти програми “Наші гроші з Денисом Бігусом” вже фіксували, як зранку із двору Олега Ляшка виїжджає броньований Cadillac Escaladе. Такого автомобіля у декларації нардепа немає, однак раніше Ляшка вже неодноразово

фіксували на цій автівці біля ВРУ. Офіційно авто записано на радника Ляшка - Олександра Гулака. Він є членом “Радикальної партії” й навіть у 2014 році балотувався у народні депутати та не пройшов. У заяві до ЦВК чоловік не вказав місце роботи, лише зазначив, що тимчасово не працює.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Олег Показати IP 5 Вересня 2017 21:26
Не на сосал а подарили?
! до Олег Показати IP 7 Вересня 2017 15:35
Починається новий політичний сезон, що ж олежка придає нового ? які концерти та в яких корівниках нас чекають ?
Анонім Показати IP 5 Вересня 2017 21:26
під*р.........
героям слава Показати IP 6 Вересня 2017 07:53
героям слава
! до героям слава Показати IP 7 Вересня 2017 15:25
А тобі, разом з цим радикальним пі*аром, в р?т ноги.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus