USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Театр-студія «ГаРмИдЕр» кличе на «Червоне весілля» у Теремно

1 Вересня 2018 08:00
У рамках фестивалю «Мандрівний вішак» відбудеться перформанс «Червоне весілля», до якого можуть приєднатися охочі.

Про це повідомляють організатори.

Учасницький перформанс «Червоне весілля», драматургію якого створила Вікторія Миронюк, а режисуру живої газети Костянтин Васюков і Ганна Онищенко, намагається дослідити перформативну схему цієї весільної церемонії ранньорадянського періоду.

Червоне весілля повинне було замінити традиційні релігійні святкування шлюбу й утвердити символічне єднання молодят між собою та з колективом, – повідомляють у театрі-студії «ГаРмИдЕр».

І от, через гру весілля запрошує глядачів зануритись в ідеї та естетику ранньорадянської ритуальності та подумати над наступними питаннями: що залишилось від історії, яка ознаменувалась авангардними на той час концепціями про любов, сексуальність та колективну працю і життя? Як колективна память впливає на наше індивідуальне сприйняття історії радянського минулого? І, зрештою, як ця сценічна робота може прокоментувати процеси в нашому постреволюційному сьогоденні, і, зокрема, так звану декомунізацію?

Відповіді на ці запитання актори харківського «Публіциста» уже шукали з учасниками-глядачами на «GOGOLFEST» у Києві та Маріуполі, на «ParadeFest» у Харкові, у ЦСМ «Дах» у Києві, на фестивалі театрів у Львові й навіть у Іспанії. А тепер це відбудеться у Теремно!

Кількість місць є дуже обмеженою.

Ціна: 100 гривень, квитки вже у продажу.

30 вересня, 16:00 (тривалість 1 год 30 хв).

Теремнівський будинок культури, вул. Теремнівська, 59.

Довідково. Вікторія Миронюк — міждисциплінарна художниця та перформерка. Закінчила курс теорії культури в Києво-Могилянській Академії, магістерську програму із сучасних сценічних практик та візуальної культури в Мадриді (MPECV) та післядипломну програму мистецького дослідження в Брюсселі (APASS). Займається дослідженням ритуальних схем та їх потенціалів на межі учасницьких, перформативних практик та візуального мистецтва.

Театр «Публіцист» — знаний у Харкові осередок альтернативної творчої освіти, простір для театральних експериментів і активний учасник культурних заходів міста. Театр заснований у 1983 році Ганною Онищенко, яка зараз є художньою керівницею творчого центру і однією з режисерок театру. Починаючи зі студентського агіт-театру при політехнічному інституті, театр впродовж усіх років існування змінював локацію, форму і стиль. Зараз його можна охарактеризувати як «театр художника» через особливу увагу до формалістичних рішень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus