USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Тегеран відправив останки загиблих у катастрофі літака на аналіз ДНК

10 Січня 2020 16:12
Голова Організації цивільної авіації Ірану Алі Абедзаде заявив, що останки загиблих під час катастрофи літака Boeing 737- 800 «Міжнародних авіаліній України» були відправлені в судово-медичну лабораторію для аналізу ДНК, повідомляє Укрінформ з посиланням на CNN.

«Голова Організації цивільної авіації Ірану заявив, що останки загиблих під час катастрофи літака, яка сталася у середу, були відправлені в судово-медичну лабораторію для аналізу ДНК», – йдеться у повідомленні.

Абедзаде також додав, що уламки збитого українського авіалайнера були вилучені з місця аварії й відвезені для подальшого розслідування.

«Великі й маленькі частини літака були зібрані та доставлені в ангар для реконструкції літака з метою розслідування причин аварії», – сказав Абедзаде.

Нагадаємо, літак регулярного рейсу PS 752 Тегеран – Київ авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» («МАУ») розбився в Ірані 8 січня. Всі, хто був на борту літака, загинули.

В авіакомпанії МАУ заявили, що літак був справний, і не припускають помилку екіпажу.

Іранські фахівці заявили про пошкодження чорних скриньок. За версією, опублікованою в їхньому звіті, літак МАУ загорівся перед катастрофою і намагався повернутися в аеропорт Тегерана.

За наявними даними, в літаку Boeing 737 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» було 168 пасажирів та 9 членів екіпажу.

Серед загиблих пасажирів українського літака, що розбився в Ірані, були громадяни Ірану, Канади, України, Швеції, Афганістану, Німеччини, Великої Британії.

На борту літака також були 11 громадян України: 2 пасажирів та 9 членів екіпажу, серед них була і уродженка Волині Юлія Сологуб.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що українські фахівці розглядають загалом сім версій катастрофи літака МАУ. Серед основних – ураження літака зенітною ракетою ЗРК, в тому числі ЗРК «Тор»; зіткнення з БПЛА або іншим літаючим об’єктом; руйнування і вибух двигуна з технічних причин; вибух усередині літака в результаті терористичного акту.

Крім того, 9 січня прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що за даними розвідки, літак МАУ зазнав катастрофи в Ірані внаслідок влучання іранської ракети.

Президент України Володимир Зеленський 10 січня заявив, що версія про влучання ракети в український літак в Ірані не виключається, але наразі не підтверджена, та закликав міжнародних партнерів надати дані, які є у них і які стосуються трагедії, у розпорядження комісії з розслідування причин авіакатастрофи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus