USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Техогляд в Україні можуть повернути вже цього року, але без наліпок на склі

10 Лютого 2021 16:40
Обов’язковий технічний огляд автомобілів в Україні має повернутися вже поточного року. Ймовірно, наклейки на лобовому склі про проходження техогляду не будуть використовуватися.

Про це в ефірі телеканалу OBOZREVATEL розповів радник міністра внутрішніх справ України Володимир Мартиненко.

Він додав, що техогляд є вимогою Євросоюзу, з яким Україна підписала Угоду про асоціацію.

«Україна, підписуючи Асоціацію з Європейським Союзом, зокрема, підписала документи, де взяла на себе зобов’язання проводити техогляд автомобілів. Йдеться не про 2022, а про 2021 рік. Техогляди вже мають бути», – наголосив він.

Радник міністра зауважив, що для відновлення техоглядів профільне міністерство повинно прописати всі нюанси. «Тут питання до ініціаторів усього цього процесу, до Міністерства інфраструктури, яке має детально прописати в законопроєктах і в урядових постановах цей процес», – сказав він.

Відповідаючи на запитання, чи повернуться наклейки на лобовому склі, які використовувалися раніше, Мартиненко сказав, що, найімовірніше, їх замінять більш сучасні способи контролю.

«Стоїть питання не про наклейки на лобове скло. Однією з причин їхнього прибирання була корупція, пов’язана із продажом таких наклейок», – нагадав він.

«Я думаю, що тут йтиметься не стільки про наклейку, скільки про використання сучасних засобів ідентифікації, зокрема й через електронний кабінет водія, через електронні бази. Там можна буде визначати, проходив той чи інший автомобіль технічний огляд чи ні», – підсумував радник міністра.
Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомляв, що технічний огляд транспортних засобів в Україні можуть розпочати 2022 року. Насамперед техогляд матимуть пройти автівки, що ввозяться на територію України. Раніше техогляд в Україні було скасовано 2011 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Всім Показати IP 10 Лютого 2021 17:42
Подобаються вам європейські "цінності" ???
333 до Всім Показати IP 10 Лютого 2021 21:53
Нет, мы хатим взад, в ссср. Что б как когда то, на жигуликах ездить, и то не все, а самые самые.
Анонім Показати IP 10 Лютого 2021 18:35
А раніше так само тех огляд по базі Мвс провірявся, а не тільки бумажка на склі була
R2-D2 Показати IP 11 Лютого 2021 06:39
Можливо усі вже забули, але коли відмінили техогляд, вартість його проведення накинули до ціни за літр палива. То зараз мали б відняти???
Євген Показати IP 25 Грудня 2021 10:44
Ну в скільки можна під Європу гнутись, може треба передивитись ті детективи?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus