USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.93 40.25
  • PLN 9.90 10.00

Телескоп NASA зафіксував «танець» чорної діри у сузір’ї Рака

4 Серпня 2022 00:54
Цей космічний катаклізм змінив форму та структуру галактики, утворивши дві кільцеподібні структури. Одна з них оточує галактичний центр, а інша обрамлює всю галактику.

Колесо Воза раніше досліджував телескоп «Хаббл», але через велику кількість пилу вивчати це утворення було проблематично. Інфрачервона камера «Джеймса Вебба» (NIRCam) виявила безліч раніше невидимих деталей у структурі галактики, яких «Хаббл» не бачив в оптичному діапазоні, пише ТСН.

Зокрема найпотужніший телескоп NASA виявив окремі зірки в областях зореутворення у зовнішньому кільці галактики, а також скупчення дуже молодих зірок навколо центральної надмасивної чорної діри, яка оповита пилом.

«Джеймс Вебб» зафіксував Колесо Воза на проміжній стадії формоутворення. Якою буде галактика в майбутньому – поки що загадка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus