USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

Темпи потепління в Україні вищі, ніж загалом у світі, – Мінекології

15 Травня 2019 07:40
Середня температура атмосферного повітря в Україні підвищилася на 1,5 градуса, що більше, ніж загалом по світу. Про це заявив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак на екологічному форумі в Києві, повідомляє Кореспондент.

Він нагадав, що Паризька кліматична угода ставить за мету недопущення підвищення на планеті середньої глобальної температури вище на 1,5 градуса, ніж показники доіндустріального періоду або моменту, коли людство почало активно використовувати викопне паливо в промислових масштабах.

"Є інформація, що в 2018 році середня глобальна температура на планеті піднялася майже на 1 градус вище за показник доіндустріального періоду. Звертаю вашу увагу, що в Україні потепління відбувається трохи швидше, і за останніми даними, цей показник становить близько 1,5 градуса", - повідомив міністр.

Він зазначив, що за даними Всесвітньої метеорологічної організації, в цілому на планеті останні чотири роки були найтеплішими за всю історію спостережень на тлі збереження довгострокової тенденції потепління. Зоною найбільш інтенсивного потепління стала Арктика.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Тор Показати IP 15 Травня 2019 08:17
Яким чином потепління в Україні може відбуватись, а в Польщі, і в інших наших сусідів ні? Семираку треба перевірити голову, мабуть у ній і справді потепління.
Провізор до Тор Показати IP 15 Травня 2019 12:59
Мали на увазі потепління від заводів і їх викидів які тримає певна країна.
нострадамус Показати IP 15 Травня 2019 10:35
екватор переміщується в Україну..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus