USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У найближче десятиліття зміни клімату обійдуться світу в $1,8 трлн

10 Вересня 2019 20:20
Міжнародній спільноті необхідно затратити $1,8 трлн у 2020-2030 роках для того, щоб пристосуватися до глобальних кліматичних змін.

Про це йдеться у на доповіді Глобальної комісії з адаптації (GCA), повідомляє Кореспонент.

«Ми – останнє покоління, яке може змінити хід кліматичних змін, і ми – перше покоління, якому потім доведеться мати справу з наслідками», – цитує видання слова колишнього генсека ООН і глави Глобальної комісії Пан Ґі Муна з доповіді в Пекіні. Він закликав президента США Дональда Трампа повернутися в Паризьку хартію по клімату.

У доповіді говориться, що світу потрібно «інвестувати в масштабну діяльність для адаптації до умов, яких тепер уникнути неможливо».

У той же час, наголошується в доповіді, пропоноване інвестування в низку ключових сфер дозволить у декілька разів окупити витрати і принести прибуток у $7,1 трлн.

Доповідь перераховує ці сфери – системи раннього попередження, стійка до кліматичних змін інфраструктура, розвиток сільського господарства, поліпшення доступу до джерел прісної води і охорона мангрових лісів (вічнозелених лісів на морських узбережжях), які можуть служити захистом від штормових припливів і бути джерелом біорізноманіття.

Однак, стверджують автори, у разі бездіяльності до 2030 року зміни клімату призведуть до того, що ще більше 100 млн осіб у країнах, що розвиваються, опиняться за межею бідності.

До складу Глобальної комісії з адаптації, зокрема, входять головний виконавчий директор Всесвітнього банку Крісталіна Георгієва і засновник Microsoft Білл Гейтс.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus