USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Тенденції порушень на кордоні: зброя, мігранти, Пікассо

4 Квітня 2013 13:13
На державному кордоні стали більше затримувати зброю та автівки, а потік незаконних мігрантів зменшився, - інформують у прес-службі Держприкордонслужби України.

Так, у прес-центрі інформаційного агентства «Укрінформ» відбулася прес-конференція першого заступника Голови Державної прикордонної служби України Павла Шишоліна. Під час зустрічі з представниками мас-медіа розглядалися питання резонансних затримань на державному кордоні та тенденції в тактиці дій порушників кордону, а також результати оперативно-службової діяльності Державної прикордонної служби України у І кварталі 2013 року.

Павло Шишолін наголосив, що прикордонне відомство основні завдання протягом першого кварталу виконали в повному обсязі. Завдяки комплексним заходам вдалося забезпечити контроль за обстановкою, яка була досить динамічною, підвищити основні показники оперативно-службової діяльності та своєчасно реагувати на зміни у тактиці дій порушників.

Зокрема, Державна прикордонна служба України забезпечила ритмічність функціонування пунктів пропуску при зростанні пасажиро-транспортного потоку на 8%. Також зросли показники безпекової складової, зокрема на 33% – по виявленню зброї (235 одиниць), на 24% – психотропних речовин (7,8 кілограмів) та на 24% – підроблених документів (майже 90 паспортів).

Прикордонники виявили понад 5,5 тисячі боєприпасів, майже 26 кілограмів наркотичних речовин та затримали контрабандних товарів на 43 мільйони гривень. Більше на 72% виявили й автомобілів, які були викрадені або переміщувалися за підробленими документами (загалом 183 одиниці). Поряд з тим зберігається тенденція до зменшення міграційних потоків територією України.

Так, у порівнянні з минулим роком на кордоні затримали незаконних мігрантів на 31% менше (122 особи). Забезпечили захист економічних інтересів у територіальному морі та виключній (морській) економічній зоні України, зокрема затримано турецьку рибопромислову шхуну «Чанак Чалик», екіпаж якої намагався здійснити незаконний вилов риби, а при наближенні прикордонників спробував втекти.

Серед інших випадків протидії протиправній діяльності на державному кордоні вирізняється затримання на кордоні з Польщею громадянина України, який у схованці перевозив 11 пістолетів та росіянина, котрий приховав в паливному баку пістолет і 1 тисячу набоїв.

Крім того, прикордонники затримували значні партії тютюнових виробів. Знаковим затриманням було виявлення 6 картин в пункті пропуску «Ягодин», що у Волинській області, одна з яких була ліногравюрою з підписом Пікассо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus