USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Білорусь змінила тактику щодо мігрантів на кордоні, – Міноборони Польщі

21 Листопада 2021 11:22
У Польщі вважають, що білоруські силовики застосовують «новий метод» управління групами біженців на кордоні.

Про це заявив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак, пише DW.

«Тепер мігранти та білоруські служби взяли на озброєння трохи новий метод (...) Менші групи людей намагаються перетнути кордон у багатьох місцях», – сказав польський міністр.

Блащак не сумнівається в тому, що всі ці атаки керуються білоруськими службами. Він вважає, що попри наявні ознаки послаблення кризи конфлікт на кордоні затягнеться надовго.

Напередодні польські прикордонники повідомили про 195 нових спроб перетину кордону переважно невеликими групами мігрантів і біженців. В одному з таких випадків близько 200 людей кидали камінням в прикордонників та застосовували сльозогінний газ.

Раніше прикордонники повідомляли про численні спроби прориву крізь кордон великих груп мігрантів. Найбільша група налічувала до 200 чоловік.

Загалом у ніч на 20 листопада прикордонники запобігли 195 спробам незаконного перетину кордону. Мігранти були агресивні: кидали каміння та феєрверки, використовували сльозогінний газ, повідомили у прикордонній службі Польщі.

Нагадаємо, дії Олександра Лукашенка у Білорусі спровокували міграційну кризу на кордонах із Литвою, Латвією та Польщею. Велику колону мігрантів вранці 8 листопада зафіксували очевидці у прикордонному районі Білорусі, яка рухалася до прикордонного КПП «Брузги-Кузниця» на білорусько-польському кордоні. Колону супроводжували люди у військовій формі та з автоматами.

Увечері 9 листопада двом чималим групам нелегальних мігрантів вдалося прорватися через білорусько-польський кордон. Польща стягнула на кордон 13 тисяч військових.

У зв'язку з міграційною кризою на польсько-білоруському кордоні Україна посилила кордон з Білоруссю. Як заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, перебуваючи з візитом на Волині, кордон з Білоруссю додатково охоронятимуть близько 8,5 тисячі військовослужбовців та поліцейських.

За даними Прикордонної служби Польщі, за 17 листопада, зафіксовано 501 спробу нелегального перетину кордону, 31 особі видано рішення про необхідність залишення території Польщі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Всезнайко Показати IP 21 Листопада 2021 11:58
Проблеми поляків шерифа не є...ть.
Лях теран Показати IP 21 Листопада 2021 12:00
Польща порушуэ прав людей тимбільше біженців ау правозахисникі ви де ?
Анонім до Лях теран Показати IP 21 Листопада 2021 21:12
Розшифруй свою абракадабру. А якщо ти в брєду, то просто прийми ліки.
Путін готує напад... Показати IP 21 Листопада 2021 13:16
У коментарях були секретні плани оборони?
Пакуль жыве Бацька Показати IP 21 Листопада 2021 13:26
Жыве Беларусь! Курди у Європу хочуть, а не в Польщу.
Анонім до Пакуль жыве Бацька Показати IP 21 Листопада 2021 21:12
Злізь з пляхи пакуль шизанутий.
Анонім до Пакуль жыве Бацька Показати IP 21 Листопада 2021 21:14
А шож гета вани не хцать до рассеї? До найпракраснешой срепаносной дяржави? Га чирик-чирик, раскажи?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus