USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Білорусь мігрантами відволікає увагу від дій РФ на кордоні з Україною, – Блінкен

15 Листопада 2021 11:26
Державний секретар США Ентоні Блінкен вважає, що дії режиму Олександра Лукашенка, спрямовані на створення міграційної кризи на кордоні Білорусі та Польщі, мають на меті відвернути увагу від дій Росії на кордоні з Україною.

Про це він сказав у телефонній розмові з польським міністром закордонних справ Збігневом Рау, пише DW.

Читайте також: «Контроль – штука крихка»: чому через міграційну кризу до Луцька з’їхалися силовики, посли та міністри

«Дії режиму Лукашенка загрожують безпеці, сіють розкол і мають на меті відволікти увагу від дій Росії на кордоні з Україною», – йдеться у повідомленні Державного департаменту за підсумками розмови 14 листопада. Блінкен також подякував Польщі за її рішучу підтримку суверенітету та територіальної цілісності України. «США, Польща та їхні союзники і партнери єдині у тому, що Москва має заплатити високу ціну за її військову агресію та зловмисну діяльність в регіоні», – йдеться у повідомленні.

Крім того, Блінкен також обговорив військову активність Росії в Україні та поблизу неї у телефонній розмові з міністром закордонних справ Франції Жаном-Івом Ле Дріаном. Сторони наголосили на незмінній відданості суверенітету та територіальній цілісності України.

За переміщенням російських військ ближче до кордону з Україною також уважно слідкують в Організації Північноатлантичного договору, заявив генеральний секретар альянсу Єнс Столтенберг в ефірі телеканалу HBO. За його словами, у НАТО готові реагувати на будь-якй розвиток подій.

Тим часом попри повідомлення європейських та американських ЗМІ щодо скупчення біля українського кордону сил Російської Федерації, секретар РНБО Олексій Данілов переконаний, що нині нарощення військових ворожих сил там не спостерігається.

Нагадаємо, у листопаді загострилась ситуація з нелегальними мігрантами на кордонах Білорусі з країнами Євросоюзу. Зокрема, вранці 8 листопада очевидці зафіксували колону, яка рухалася до прикордонного КПП «Брузги-Кузниця» на білорусько-польському кордоні. Колону супроводжували люди у військовій формі, озброєні автоматами. Відтоді події стали стрімко розвиватися: увечері 9 листопада двом чималим групам нелегальних мігрантів вдалося прорватися через польський кордон. Реагуючи, Польща стягнула на кордон 13 тисяч військових. Згодом на допомогу полякам було спрямовано представників інженерних військ Великобританії для вивчення стану оборонних укріплень.

У зв'язку з міграційною кризою на польсько-білоруському кордону Україна також посилила кордон із Білоруссю. Як заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський під час візиту на Волинь, кордон із Білоруссю додатково охоронятимуть близько 8,5 тисячі військовослужбовців та поліцейських.

У МВС заявляють: якщо ситуація загостриться, то в прикордонних областях можуть запровадити надзвичайний стан. Щоправда, наразі спецслужби переконують, що мігранти не планують йти у бік України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Точно Показати IP 15 Листопада 2021 12:03
Особиста думка блінкіна. Вона не співпадає з реальним станом речей.
Ахахаха до Точно Показати IP 15 Листопада 2021 12:11
Он як, цікаво! А скажи, що там в методичці про "реальний стан речей"!?
Анонім Показати IP 15 Листопада 2021 12:10
Скажений таракан, то проста шістка ботоксного. Шістка, яка набрала боргів, а віддавати нічим. Ось і вся казочка про життя білорусів, - казочка закінчилась, продано все, потрібно відпрацьовувати мордорські подачки. От так білоруси продались, за подачки продались, а їх попереджали.
Волокли, волокли Показати IP 15 Листопада 2021 13:23
І таки відволокли. Якби ще комікс намалювали, в кращих традиціях сша, бо не догоняю.
Анонім до Волокли, волокли Показати IP 15 Листопада 2021 13:47
Може свіжу методичку ще не підвезли і рублі не заплатили ?
маккиндер Показати IP 15 Листопада 2021 13:27
читайте Бжезинского, где Украине отводится роль фронта в противостоянии России и США.
ботоксШМЯК до маккиндер Показати IP 15 Листопада 2021 13:46
Ми вже прочитали ботоксного щура, який всім розказував що України і українців не існує.
Толя Показати IP 15 Листопада 2021 14:33
А я полагаю, что США создали нездоровую истерику касательно российских военных соединений, находящихся в 280 км от границы, чтобы отвлечь внимание мира от падающего рейтинга действующей американской власти.
Микола до Толя Показати IP 15 Листопада 2021 15:19
Ні у кого немає сумнівів щодо намірів паРашки та її "военных соединений", бо це кров, сльози і війни. Скрізь де влізе паРаша скріль війна і кров.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus