USD 39.76 40.00
  • USD 39.76 40.00
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 10.00

Тепер він лицар Небесного воїнства: у Рожищі поховали Героя Андрія Кобача

26 Серпня 2023 10:28
25 серпня востаннє до рідної домівки повернувся рожищанин, солдат 68-ї окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша Сухопутних військ Збройних сил України Андрій Олександрович Кобач.

Про це повідомили в Рожищенській міській раді.

З перших днів повномасштабного вторгнення Андрій Кобач був учасником добровільного формування місцевої тероборони, а пізніше зі зброєю в руках став на захист рідної землі.

«Не відступимо! Не здамо! Перемога обов'язково буде за нами!» – такі слова з розмови із Андрієм Олександровичем згадав Рожищенський міський голова В’ячеслав Поліщук.

З такими твердими переконаннями вирушив до війська Андрій Кобач. З вірою в Перемогу мужньо боровся з ворогом до останнього свого подиху.

Життя захисника України та щирого патріота, розвідника-навідника розвідувальної роти Андрія Кобача обірвалося внаслідок отриманої мінно-вибухової травми. Це сталося під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Новоєгорівка Сватівського району Луганської області.
Попрощатися із загиблим прийшли рідні, близькі, друзі, військовослужбовці, представники влади та мешканці громади. У невимовному горі дружина, батько Героя, сестри, уся рідня. Війна забрала у них найріднішу людину, назавжди поселила біль та смуток у серцях.
Біля пам’ятного знака Борцям за волю та незалежність України, цього вже символічного місця пошани загиблих земляків, відбулася громадська панахида. Знову біль, сльози, ридання і усвідомлення того, наскільки висока ціна нашої боротьби за рідну землю та вільну державу.
У храмі Різдва Пресвятої Богородиці відбулося відспівування Героя. А далі велелюдною траурною процесією загиблого провели до місця вічного спочинку.
Востаннє йому віддали військові почесті. Рідним Героя вручили Державний Прапор України, яким була покрита домовина, як символ держави, за яку мужньо боровся та загинув Андрій Кобач.
На честь солдата небо гучно пронизав трикратний стрілецький салют. Під звуки Державного Гімну домовину з тілом опустили у сиру землю. Тепер він лицар Небесного воїнства. Воїнства мужніх, справжніх, жертовних.

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття рідним. Вічна пам’ять та незгасна слава Герою!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus