USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Теракт у Стамбулі: «Санта-Клаус» розстріляв відвідувачів нічного клубу

1 Січня 2017 09:23
У новорічну ніч в одному з нічних клубів Стамбула в районі Бешикташ сталася стрілянина, яку влаштував невідомий у костюмі Санта-Клауса.

Загинуло 39 людей, серед них 16 іноземців. Внаслідок теракту постраждало понад 40 осіб. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Туреччини, передає 24 канал.

За інформацією турецьких ЗМІ, в момент нападу у клубі перебували до 700 осіб.

Стрілянина сталася одразу після настання нового року.
Стрілки були одягнені в костюми Санта-Клаусів.

Спочатку була інформація, що нападників двоє, однак згодом журналісти з'ясували, що стрілянину вчинив один. За словами свідків, він говорив арабською.

Зауважимо, що камери спостереження зафіксували злочинця. Турецьке видання Haberdar опублікувало декілька відео, на яких видно початок нападу на нічний клуб. На кадрах зображений чоловік, який підбігає до будівлі і відкриває вогонь по людях, які перебували біля входу.

Повідомлялося, що деякі із відпочивальників стрибали у Босфор, щоб уникнути вогню, і були врятовані поліцейськими. За словами губернатора Стамбула Васіпа Шахіна, нападник застрелив поліцейського і кількох цивільних осіб перед тим, як зайти усередину клубу і розпочати там безладну стрілянину.

Пізніше британська газета The Guardian із посиланням на представників турецької влади повідомила, що нападника було вбито. Також за даними кореспондента видання, поліцейські почали потрохи залишати місце нападу, загрози життю для цивільних наразі немає. Крім того, за словами губернатора Стамбула було перекрито декілька доріг, а також пішохідні зони.

Згодом турецька поліція підтвердила, що терорист діяв один, і повідомила, що нападника вдалося ліквідувати.
До слова, у новорічну ніч у Стамбулі порядок забезпечували 17 тисяч правоохоронців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus