USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Термін видачі біометричних паспортів у Луцьку скоротився

27 Липня 2018 14:19
Час очікування на біометричний паспорт у луцькому ЦНАПі скоротився. Попередньо затримки у видачі закордонних паспортів, оформлених як нетермінові, могли становити навіть п’ять місяців. Зараз час очікування значно скоротився – нетермінові паспорти надходять орієнтовно за місяць.

Як розповіла Інформаційному агентству Волинські Новини директорка департаменту «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку» Лариса Карпяк, станом на 27 липня ЦНАП отримав біометричні паспорти, оформлені 19 липня (термінові; час їх виготовлення становить 7 робочих днів) і 30 червня (нетермінові, які виготовляються за 20 робочих днів).

Загалом ажіотаж щодо оформлення документів на видачу закордонних паспортів у місті не зменшився.

«На жаль, на сьогодні ми ще не можемо щоденно обслужити всіх відвідувачів, які звертаються за цією послугою. Окрім того, збільшується кількість охочих виготовити ID-паспорти, зокрема для дітей із 14 років. До того ж є непоодинокі випадки, коли діти втрачають ці паспорти і змушені оформлювати їх повторно», – сказала Лариса Карп’як.

У цілому луцький ЦНАП має 5 робочих станцій для оформлення біометричних паспортів, які працюють без перерви.

«Якщо один працівник іде на обід, інший – сідає на цю станцію. Тобто 52 прийомних години станції працюють постійно. Кожного дня ми приймаємо 100–150 осіб, тож таку ж саму кількість паспортів потрібно видати», – зауважила директорка департаменту й додала, що у вівторок і четвер до початку робочого часу (з 8 до 9 години) ЦНАП приймає учасників АТО.

Лариса Карп’як також зазначила, що ЦНАП закупив три нових станції для оформлення біометричних паспортів: «Тендер уже відбувся. Чекаємо, поки приїдуть постачальники і встановлять нам додатково ще три робочих станції».

Нагадаємо, як повідомила Державна міграційна служба 26 липня, чергу на персоналізацію паспортів на поліграфкомбінаті «Україна» вдалося повністю ліквідувати. Ще в січні цього року на поліграфкомбінаті запровадили додаткову лінію персоналізації документів, що дало змогу вдвічі збільшити кількість документів, які підприємство персоналізує щодоби. На сьогодні підприємство кожного дня оформлює понад 20 тисяч закордонних паспортів і більше 5 тисяч ID-карток.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олег Показати IP 28 Липня 2018 08:06
А які документи треба брати із собою на отримання загран папорта і скільки він коштує? (А то навіть за фото одні кажуть що там фотографують інші щоб брали з собою і так багато нюансів)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus