USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Терористи перевикористали запас зброї, з РФ не встигають з поповненням

5 Лютого 2015 08:15
Під час активних наступальних дій, які вели російсько-терористичні війська на Донбасі протягом січня-початку лютого 2015, бойовики зіткнулися з проблемою перевитрати боєприпасів.

Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" повідомив координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук, передає Еспресо.TV.

У першу чергу йдеться про боєприпаси до ствольної артилерії і РСЗВ.

Згідно з підрахунками самих бойовиків, вогневий дивізіон на напрямку "головного удару" в середньому протягом доби вистрілював під час "наступу" до 150 тонн снарядів. Поставки з Росії не перекривають таких витрат боєприпасів. Цим викликано деяке зниження інтенсивності обстрілу з боку терористів протягом останньої доби.

Наразі командування російсько-терористичних військ намагається вирішити цю проблему. На станцію розвантаження в Іловайську протягом кількох останніх діб за ніч прибуває в середньому 2 облікові ешелони боєприпасів найбільш використовуваних калібрів, які за наступний світловий день доставляються або безпосередньо на вогневі позиції (у більшості випадків), або на "розподільні склади і бази".

Оперативні заявки на отримання боєприпасів від окремих формувань бойовиків задовольняються автомобільним транспортом. Так, після перекидання в район Донецька потужної артилерійської групи російсько-терористичних військ (26 одиниць САУ 2С19 "Мста-С"), вже протягом трьох діб бойовики автотранспортом перекидають в Донецьк боєприпаси для даної артгрупи (у середньому за добу фіксується до 20 завантажених "Камазів").

Фіксується перекидання в район на північ від Єнакієвого, на південно-східні околиці Горлівки, з південних рубежів піхотного посилення російсько-терористичних військ чисельністю до батальйону (в основному - російські найманці, замасковані під "ополчення"). Поповнення доставляється автотранспортом, очікується прибуття бронетехніки для даного підрозділу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus