USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Терцентр Луцької громади отримав спецавтомобіль від скандинавських благодійників

2 Лютого 2024 19:05
Луцька громада отримала гуманітарну допомогу – спецавтомобіль для перевезення осіб з інвалідністю від скандинавських благодійників. Транспортний засіб для територіального центру соціального обслуговування передав Волинський обласний благодійний фонд «Дитяча місія. Україна» (керівник Людмила Лонюк).

Про це повідомляє Луцька міська рада.

Директор терцентру Галина Шатецька розповіла, що благодійний фонд «Дитяча місія. Україна» співпрацює із терцентром з перших днів свого заснування у 1994 році. За цей час жодне із прохань установи не залишилося поза увагою іноземних благодійників.

Як гуманітарну допомогу від фонду терцентр отримував б/в одяг, взуття, предмети домашнього вжитку, технічні засоби реабілітації, засоби гігієни, продукти харчування, побутову техніку.
У 2023 році адміністрація територіального центру звернулася до президента Скандинавської дитячої місії Бо Валенберга з проханням допомогти у придбанні спецавтомобіля для перевезень осіб з інвалідністю, які пересуваються на візках. Незабаром транспортний засіб придбали і доправили до Луцька.
Читати ще: Луцьк отримав гуманітарну допомогу для військових від першої леді Польщі

Спецавтомобіль обладнаний усім необхідним: розкладним підйомником, кондиціонером, обігрівачем, а також місцями для сидіння супроводжуючих. Він дасть змогу працівникам терцентру швидше реагувати на потреби людей з обмеженим можливостями, які проживають у громаді і не можуть самостійно вирішити свої проблеми.

Читати ще: Обладнаний усім необхідним медичним устаткуванням: волинський інтернат отримав швидку від «Дитячої місії. Україна»
Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Луцької міської територіальної громади — це установа системи соціального захисту, яка опікується людьми похилого віку, особами з інвалідністю, внутрішньо переміщеними особами, а також тими, хто перебуває у складних життєвих обставинах і проживає в Луцькій міській територіальній громаді. На обліку терцентру зараз перебуває 3500 осіб, з них 1117 мають групи інвалідності, 59 пересуваються на візках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus