USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Понад три місяці Луцький центральний пункт допомоги забезпечує необхідним військових та цивільних

30 Травня 2022 14:04
Щодня від Луцького центрального пункту допомоги відходять великі та малі автомобілі: волинська гуманітарка роз'їжджається у військові частини та до тих цивільних з Харківської, Миколаївської Житомирської, Київської, Запорізької, Чернігівської та Донецької областей, які зазнали російської збройної агресії.

Про це 30 травня повідомили у Луцькій міській раді.

За період з 23 по 27 травня волонтерами з драмтеатру видано 7 тонн вантажів для військових частин, загонів тероборони та медичних закладів, що обслуговують армійців. Йдеться про засоби особистої гігієни, легкий чоловічий одяг, воду, препарати медичного призначення.

Цікаво, що продукти, ліки, будівельний реманент — це допомога пересічних громадян та підприємців Луцької громади, закордонних партнерів. Ще дещо — футболки, тапочки, шкарпетки — працівники Центру придбали самотужки і передали у військові шпиталі країни, не забувши позначити пакунки символікою Луцька. Уже навіть отримали підтвердження, що вантаж доставлено. Усього понад 2 тонни товару.

Читати ще: На Волині діють координаційний і комунікаційний центри. Функції, контакти

Разом з малюнками від маленьких лучан волонтери передали солдатам слова підтримки. "Адже завдяки нашій армії маємо хороші військові перспективи й факт єдності українського народу! Тому важливо і надалі не збавляти ритму сприяння захисникам, вчасно реагувати на їхні потреби. Інформацію про це завжди можна знайти на фейсбук-сторінці Центру", — йдеться у повідомленні.

До речі, сам Центр був створений три місяці тому, 24 лютого, з ініціативи Луцького міського голови Ігоря Поліщука. За цей час працівниками та волонтерами пункту відвантажено понад 400 тонн допомоги, складено 1354 акти видачі товарів. Нині основний напрямок допомоги волонтерів — східні рубежі країни. Це і міста, і військові частини. Йде допомога і на загони ДСНС, які працюють у зруйнованих містах і селах.

Серед найнеобхіднішого: вода, легкий темний чоловічий одяг, засоби гігієни, побутова хімія, крупи, солодощі, робочий інструмент, військова амуніція. Усі вантажі формуються завдяки допомозі, яку приносять лучани, привозять старости сіл, жителі громад, а також дякуючи закордонним друзям і партнерам.

За 90 днів роботи пункту було отримано 500 тонн гуманітарної допомоги. За весь період допомога надходила з Польщі, Німеччини, Литви, Латвії, Франції, Румунії, Швейцарії, Нідерландів, Норвегії, Англії, Австрії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus